ždrijeb u 13 u Nyonu

Dinamo i Rijeka danas saznaju protivnike u Europskoj ligi; prijete im europski velikani, a nije isključen ni dolazak Crvene zvezde u Hrvatsku

02.10.2020 u 06:59

Bionic
Reading

Dinamo i Rijeka će danas u 13 sati saznati protivnike u Europskoj ligi

Dinamo je s 3:1 pobijedio Floru na Maksimiru, dok je Rijeka senzacionalno slavila s 0:1 u gostima kod Kopenhagena u play offu Europske lige. Tako su se naša dva predstavnika plasirala u skupine spomenutog europskog natjecanja, a svoje će protivnike saznati danas u 13 sati kada će biti održan ždrijeb u Nyonu.

Sve utakmice UEFA Europske lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Iako još ne znamo s kojim će se točno klubovima naši predstavnici boriti za europsko proljeće, poznato je u kojim se jakosnim skupinama nalaze. Dinamo će u ždrijeb ući u drugoj jakosnoj skupini, dok je Rijeka u četvrtoj. To znači da je Dinamo izbjegao susret s Crvenom zvezdom koja se također nalazi u drugom šeširu, ali zato srpski klub može igrati s Rijekom.

Oba naša kluba će se suočiti i s velikanima iz prve jakosne skupine poput Arsenala, Tottenhama, Napolija, Rome ili Bayer Leverkusena. U trećoj su jakosnoj skupini Leicester, Real Sociedad i Hoffenheim koji također prijete i Rijeci i Dinamu. Dinamo može, iz četvrte skupine u kojoj je i Rijeka, izvući Lille ili neki slični neugodni sastav.

Koga će na kraju izvući, saznat ćemo danas s početkom u 13 sati.Ono što je poznato je da će sve utakmice Dinama i Rijeke, kao i sve ostale utakmice Europske lige biti u izravnom prijenosu na kanalima Arenasport televizije. Prvo kolo se igra za tri tjedna, a utakmice su na rasporedu u 19 i 21.05 sati.

Raspored Europske lige:

  • 1. kolo - 22. listopada
  • 2. kolo - 29. listopada
  • 3. kolo - 5. studenoga
  • 4. kolo - 26. studenoga
  • 5. kolo - 3. prosinca
  • 6. kolo - 10. prosinca
  • +5
Liverpool - Arsenal, osmina finala Liga kupa 2020. Izvor: EPA / Autor: Laurence Griffiths / POOL
  • +10
NK Dinamo - Flora; Europska liga, 1.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL