A ŠTO SADA?

Uefa donijela odluku o povratku gledatelja na stadione, a to je problem za HNS i Dinamo, jer svi znamo u kakvom je stanju Maksimir

Bionic
Reading

Iz UEFA-e su ovakvu odluku donijeli nakon uspješnog 'pilot-dvoboja' u europskom Superkupu 24. rujna u Budimpešti kada je Bayern svladao Sevillu.

Neće biti dopušten dolazak gostujućih navijača, a za one gledatelje koji dođu na stadion obavezno će biti socijalno distanciranje te nošenje maski ukoliko to nalažu lokalna pravila.

'Ovakva je odluka razuman korak jer postavlja zdravlje navijača na prvo mjesto i poštuje zakone u svakoj zemlji. Također njome se postiže veća fleksibilnost vezana za dolazak navijača no što je bilo dosada', kazao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin napomenuvši kako je 27 europskih zemalja dopustilo dolazak gledatelja na stadione u određenoj mjeri.

Dosada su se sve utakmice u eurokupovima, kao i u reprezentativnim natjecanjima otkako su se ona nastavila ovoga ljeta igrala bez gledatelja. To znači problem za ruševni Maksimir i HNS. Naime, u utakmicama Lige nacija Hrvatska – Švedska (11. listopada) i Hrvatska - Francuska (14. listopada), hrvatski navijači mogli bi na Dinamov stadion koji je u lošem stanju.

  • +10
NK Dinamo - Flora; Europska liga, 1.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

HNS je očekivao da zbog korone navijača uopće neće biti pa je domaćinstva dao Zagrebu, a istočna i južna tribina Maksimira zbog potresa nisu u upotrebi, a kapacitet za zapada i sjevera bi sada bio 30 posto. Što znači na sjevernu tribinu moglo bi oko 2800 ljudi, a na zapadnu negdje 3700. Dakle, približno 6500 navijača.

Ista će situacija biti s Dinamom u skupini Europske lige, dok bi utakmicama Rijeke moglo prisustovati oko 2500 ljudi.