PRVA HNL - 23. KOLO

Dinamo i Hajduk vode 'mrtvu' utrku

22.03.2009 u 11:00

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu utakmice 23. kola T-Com Prve HNL. Riječ je zapravo o prvom kolu trećeg, odlučujućeg kruga u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Vodeći dvojac Dinamo i Hajduk dočekuju kod kuće Osijek, odnosno Zagreb i teško je za očekivati da bi se netko od naših dvaju najjačih prvoligaša mogao poskliznuti

Dinamo – Osijek (15.30)

U Maksimir stiže Osijek koji je gotovo 'modra' mušterija. Zadnji put je osječki prvoligaš ostao neporažen kod Dinama u svibnju 2005. Sada teško da mogu iznenaditi hrvatskog prvaka, jer dolaze u okrnjenu sastavu. Tako su ozljede izbacile iz kadra Babića, Kneževića i Nikšića, a upitni su i Todorčev te Luiz. Pod suspenzijom su Pranjić i Škorić. Osijek je najavio da nema predaje i nadu im nitko ne može uzeti, ali realnost je da bodovi ostaju u Zagrebu. Trener Dinama uvjeren je u nastavak pobjedničkog niza pod njegovim vodstvom, a ključni aduti trebali bi biti spremni.

Slaven Belupo – Cibalia (15.30)

U dvije ovosezonske utakmice ovih dvaju rivala pao je samo jedan pogodak i tada je Slaven Belupo na domaćem travnjaku stigao do tri boda. Koprivničani u susret ulaze kao veliki favoriti. Love treće mjesto koje vodi u Europu, a u prilog im ide i to što su se Vinkovčani trošili u polufinalu Kupa s Hajdukom. Osim toga gosti i dalje ne mogu računati na Leutara, Radotića i Bagarića, a možda i Mešića zbog ozljeda te na Barabana, Mazalovića, Pavličića i Malčića koji imaju kartone. 'Farmaceuti' koji su u 15 utakmica u Koprivnici protiv Cibalije stigli do devet pobjeda i dva remija ostali su na dulje vrijeme bez Čavala, a svi ostali bi trebali biti na raspolaganju.

Šibenik – Inter (15.30)

Zaprešićani nikada nisu slavili na Šubićevcu, ali zadnja četiri puta su ostali neporaženi. Mogla bi to biti utakmica s dosta pogodaka, jer su obje momčadi odmah iza Dinama i Hajduka po efikasnosti. Kod Šibenika nema Bulata i Labudovića, a kod Intera već dulje nema Šarića i zbog kartona Krznara. Optimizam dolazi s jedne i druge strane, a po formi i ovosezonskim rezultatima bliži uspjehu je domaćin.

Rijeka – Croatia S. (15.30)

Povratkom Novakovića, Rijeka se napokon kompletirala. Na Kantridi je jedina opcija pobjeda, jer su Sesvećani pred Riječnima ove sezone dva puta kapitulirali. Doduše, svaki put minimalno i teško. Domaćin je dodatnu 'motivaciju' dobio i ulaskom Armade u svlačionicu pa ostaje za vidjeti kako će se to odraziti na psihu igrača. Croatia je još uvijek bez Mamića, Dimitrovskog i Čička, no strateg Lušić  ovih je dana optimistično izjavio da 'momčad djeluje sve bolje i da vjeruje u pozitivan rezultat'.

Varteks – Zadar (15.30)

Zadrani treći krug otvaraju kod protivnika koji im najmanje odgovara. U Varaždinu je momčad iz Stanova zadnji bod uzela 1995, a ukupno je u 15 varaždinskih utakmica izborila samo tri remija uz 12 poraza. Ni sada gosti ne mogu putovati s velikim optimizmom u grad baroka, jer zbog kartona ne mogu računati na bočnog igrača Bilavera te napadača Terkeša, a bodovi su prijeko potrebni za bijeg sa začelja. S druge strane Varteks je kompletan, tako da Besek ima slatke brige. Njihov ogled u 21. kolu u Varaždinu završio je pobjedom Varteksa 2:0.

Hajduk – Zagreb (20.15)

Iako je Hajduk u srijedu igrao utakmicu polufinala Kupa, Miše je dobro raspodijelio snage, tako da problema s umorom ne bi trebalo biti. Ni u Hajduku nisu imuni na ozljede, ali glavni prvotimci su spremni. Velika prednost Hajduka je publika koja je u posljednjim utakmicama dodatni igrač za 'bile'. Zagreb nema tako široki kadar kao Splićani, tako da ga je kup utakmica sigurno znatno više iscrpila. U prošlosti su gosti tri puta slavili na Poljudu, a ta brojka u rubrici gostujućih trijumfa će se teško povećati nakon nedjelje.