Čeka se ponedjeljak

Dinamo doznao potencijalne protivnike u 3. pretkolu Lige prvaka; zanimljivo društvo u kojem je nekoliko jako nezgodnih…

14.07.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon što je makedonski prvak Škupi izbacio gibraltarsku momčad Lincoln Red Imps poznato je kako će u 2. pretkola Lige prvaka igrati protiv hrvatskog prvaka Dinama. No, čekalo se tko Dinamu dalje stoji na putu prema eliti..

Ako Dinamo drugom pretkolu Lige prvaka prođe Škupi, koji s klupe vodi Goce Sedloski, poznati su i potencijalni klubovi koji ga čekaju u žrijebu u sljedećem krugu.

Podsjetimo, Dinamo i Škupi prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka igraju 19. srpnja u Zagrebu, a uzvrat se igra u Sjevernoj Makedoniji tjedan dana kasnije.

Od prije je poznato kako je Dinamo u svim pretkolima svih europskih natjecanja nositelj što ipak olakšava put do plasmana u skupine Lige prvaka.

No, koliko su utakmice protiv Škupija važne govori i podatak kako bi Dinamo prolaskom dalje osigurao najmanje igranje u skupinama Konferencijske lige.

No, s druge strane ulazak u play-off fazu Lige prvaka, kao što je poznato iz prijašnjih godina, garantira mu plasman u jednu od skupina Europa lige. Naravno, puno više novaca može zaraditi plasmanom u jednu od skupina Lige prvaka što je i cilj Anti Čačiću i čelnicima kluba. Ipak je u pitanju ogroman novac.

Tako nakon Škupija, s kojim realno ne bi trebalo biti problema, Dinamo čeka netko od ovih klubova uz komentar kako je riječ o zanimljivom društvu s nekoliko tzv. 'nagaznih mina'.

Potencijalni protivnici Dinama u 3. pretkolu Lige prvaka:

  • Ferencvaroš (Mađ) – Slovan Bratislava (Slk)
  • Ludogorets (Bug) – Shamrock Rovers (Irs)
  • Linfield (S.Ir) – Bodo / Glimt (Nor)
  • Pjunik (Arm) – F91 Dudelange (Luk)
  • Maribor (Slo) – Šerif (Mol)

Dodajmo kako će se ždrijeb održati u ponedjeljak, a UEFA će – kao što je to običaj - podijeliti klubove na nositelje i nenositelje.

  • +37
Supersport Superkup 2022: Dinamo - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic