Pregovori počeli

Bezobrazno bogati vlasnici PSG-a na čuđenje mnogih kupuju poznati klub iz Španjolske, a cilj im je prekinuti dominaciju Reala i Barcelone; ali to nije sve!

14.07.2022 u 10:19

Bionic
Reading

Španjolski mediji objavili su vijest kako grupacija Qatar Investments, koja upravlja moćnim francuskim klubom Paris Saint-Germain, kupi Espanyol

Ta vijest izazvala je u Španjolskoj pravu pomutnju jer nije riječ samo o glasini. Naime, doznaje se kako su pregovori oko preuzimanja Espanyola već počeli, a doznaje se kako prvi čovjek grupacije iz Katara Nasser Al-Khelaifi želi klub iz Liga petice koji će se boriti za trofeje u domaćem prvenstvu te koji igra važnu ulogu u Europi.

Naravno da novac za pojačanja neće biti problem, a to znači da nije nemoguće da Espanyol, klub iz Barcelone, uskoro prekine dominaciju velike trojke; Real Madrida, Barcelone i Atletico Madrida.

Treba reći kako je Espanyol klub bogate tradicije osnovan davne 1900. (prije 122 godine!) koji iza sebe ima vjerne navijače, a imali su u povijesti i uspjeha uz naglasak kako još nikada nisu bili prvaci Španjolske; četiri puta osvajali su Kup kralja, a dva puta su bili finalisti Kupa UEFA.

Ova vijest brzo je izazvala euforiju među navijačima jer ako uskoro zaista grupacija Qatar Investments preuzme Espanyol više ništa neće biti kao prije. Arapski novac – kojeg očito ima u izobilju - već dugo sve diktira što pokazuju svijetli primjeri Manchester Cityja, PSG-a i drugih klubova.

Naravno, bezobrazno bogatom Al-Khelaifiju je prvi cilj da tim stazama krene i PSG u koji je utukao ogroman novac, a ako još uz to kupi Espanyol bit će zanimljivo.