TRIJUMF U SALZBURGU

Dinamo čudesnim preokretom u produžetku izborio Ligu prvaka!

25.08.2016 u 10:05

  • +7

Kvalifikacije za Ligu prvaka: RB Salzburg - Dinamo

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama izborili su nastup u grupnoj fazi Lige prvaka nakon izuzetno uzbudljive uzvratne utakmice u Salzburgu, u kojoj su golovima Fernandesa i Soudanija preokrenuli sve i u produžetku izborili konačnu pobjedu 2:1...

Dinamo se sretno i spretno ubacio u elitno klupsko nogometno natjecanje. U sjajnoj utakmici u Salzburgu 'modri' su bili inferiorni većim dijelom susreta i činilo se da je sve izgubljeno, no domaćin je u završnici ipak pao i ponudio priliku koju je Kranjčarova momčad iskoristila i na sjajan način izborila konačnu pobjedu.

Bila je to utakmica koja će se pamtiti, ali nije tako izgledalo na samom početku. Salzburg je preuzeo kontrolu već nakon pet minuta utakmice i počeo nizati prilike. Eduardo je imao dosta posla, a najviše u 8. minuti, kada je pomoću dvije odlične obrane spasio svoju mrežu. U prvih dvadeset minuta domaći su mnogo pucali i bili neprecizni, no u 22. minuti došli su na svoje. Sjurio je tada lijevom stranom Valentino Lazaro, s lakoćom prošao kraj Stojanovića i Sigalija te snažnim udarcem poslao loptu pod gredu Eduardovog gola.

Nakon primljenog pogotka Dinamo je konačno počeo igrati, ali jako je teško stvarao prilike. Antolić i Fernandes tek su udarcima točno u Walkea zagrijali domaćeg golmana dok je Salzburg i dalje bio konkretniji, ali se rezultat do poluvremena nije mijenjao.

U drugom dijelu Dinamo i dalje nije pronalazio način na koji nadmudriti pokretljivu obranu Salzburga, ali jedna velika prilika ipak mu se ukazala u 70. minuti. Tada je pucao Fernandes glavom iz blizine, no Walke je fantastično reagirao i spasio domaćina. U samoj završnici 'modri' su još žešće pritisnuli i nagrada je stigla u 87. minuti, kada je Schildenfeld spustio loptu u kaznenom prostoru, a Junior Fernandes udarcem je u suprotni kut izjednačio na 1:1 i odveo susret u produžetak.


Šokiranog domaćina u produžetku je dotukao Soudani jer je u 95. minuti izbio pred Walkea i svladao ga iz drugog pokušaja. S obzirom da je bilo 1:1 u Zagrebu, domaćinu su do kraja susreta trebala dva pogotka za preokret, ali nije zabio nijedan pa je prvak Hrvatske u dramatičnom stilu osigurao plasman u grupnu fazu Lige prvaka, u kojoj će još jednom pokušati parirati najbogatijim klubovima Europe i nadati se 'prezimljavanju', o kojem sanja već 46 godina.

Ždrijeb je već u četvrtak u 18 sati.

Liga prvaka, play-off:

RB Salzburg – Dinamo 1:2 (Lazaro 22, Soudani 95 / Fernandes 87), prva utakmica 1:1