3. PRETKOLO LIGE PRVAKA

Dinamo Beqirajevim golom srušio Šerif

01.08.2012 u 20:48

Bionic
Reading

U prvoj utakmici trećeg pretkola Dinamo je u Tiraspolu svladao Šerif pogotkom Fatosa Beqiraja te je napravio veliki korak prema prolasku u posljednju kvalifikacijsku rundu Lige prvaka

Igra nije bila briljantna, ali Dinamo je rutinski stigao do trijumfa kod moldavskog prvaka te mu se tako barem malo osvetio za 2010. kada ga je Šerif izbacio u istoj fazi natjecanja. Naravno, ostaje još drugih 90 minuta, ali teško da 'modri' mogu ispustiti ovu prednost, iako smo od njih navikli na svašta.

Izvršni predsjednik Zdravko Mamić je uoči utakmice zavapio kako bi ispadanje od Šerifa bilo katastrofa, ali sada može biti spokojan. Momčad iz Moldavije je znatno slabija od one koja je prije dvije godine zavila Maksimir u crno.

Dinamo se od početka nametnuo. Kontrolirao je loptu, dok je domaćin vrebao priliku iz kontranapada. Terenska inicijativa naplaćena je u 14. minuti kada je Badelj pronašao Beqiraja, crnogorski napadač je izbjegao zaleđe i sigurno pogodio za 0:1.

Nešto kasnije zaprijetio je glavom usamljeni Rukavina pa je isprva izgledalo kako bi to mogla biti 'laganica' za hrvatskog prvaka, ali odjednom su 'modri' stali pa je domaćin došao do daha.

Prvo je u 23. s desetak metara zaprijetio Stanojević, a tri minute kasnije Moldavci su promašili zicer. Pešić je petom proigrao Apatiča, i usput izbacio iz igre obranu Dinama, no Slovenac je pucao pored Kelave i njegove desne vratnice.


Šerif je sve lakše dolazio pred kazneni prostor hrvatskog prvaka, ali nova velika prilika pripala je Dinamu. Sammir je pronašao Beqiraja koji je bio sam pred vratarom Stojanovom, ali je čekao, čekao i čekao te su mu moldavski braniči uzeli loptu.

Rasprava na tribina. hr

Smatrate li da je Dinamova pobjeda zaslužena? Kako ste vi vidjeli igru 'modre' momčad? Uključite se u raspravu na tribina.hr.

U nastavku opet su prvi zaprijetili Čačićevi igrači. Bila je 56. minuta, a nakon kornera u jednoj gužvi Stojanov je skinuo loptu s noge Leki koji se nalazio pet metara od gol crte. Brzo je uzvratio i Šerif, ali nakon idealnog Pešićevog ubačaja Apatič je glavom pucao pored gola.

Opasno je po Kelavu bilo i u 75. kada je Marjanović ubacio, a Ivanov neometan iz blizine glavom pucao preko grede. Kako se bližio kraj igralo se sve oštrije i otvorenije, a posljednjih nekoliko minuta gledalo smo opsadu Dinamovih vrata. Srećom po Dinamove simpatizere, niti jedna lopta upućena prema Kelavi nije pronašla cilj.

Uzvratna utakmica je na Maksimiru 8. kolovoza (20.45).

Beqirajev gol