nema oprosta

Di Maria preživio 'rat' na Old Traffordu: vrijeđali ga, udarali i gađali bocama

13.02.2019 u 09:09

Bionic
Reading

Nogometaši Paris Saint-Germaina ostvarili su veliku pobjedu na Old Traffordu, gdje su sa 2:0 (0:0) nadigrali Manchester United u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka

Strijelci za pobjedu PSG-a bili su Kimpembe (53) i Mbappe (60). Na Old Traffordu su domaći navijači imali malo razloga za veselje u prvom poluvremenu, a u drugom su u razamku od sedam minuta bačeni u očaj.

U 53. minuti David De Gea je prvo obranio udarac glavom Mbappea iz neposredne blizine. No, nakon udarca iz kuta koji je izveo Angel Di Maria, branič PSG-a Presnel Kimpembe je izmakao pažnji Nemanje Matića i s ruba peterca nogom neobranjivo poslao loptu pod gredu za vodstvo gostiju.

Pogodak je ošamutio igrače Manchestera i djelovao stimulativno na Parižane koji su počeli koristiti svaku pogrešku u obrani domaćih, a u tome je prednjačio Kylian Mbappe, koji je u 60. minuti udvostručio prednost PSG-a. S lijeve strane je kontranapad poveo Angel Di Maria, poslao preciznu i pravovremenu loptu u srce kaznenog prostora, gdje je na nju natrčao Mbappe i lakoćom ju poslao pokraj nemoćnog De Gee.

Dakle. nije teško zaključiti da je Di Maria bio jedan od pokretača PSG-ove sjajne igre i važne pobjede. Argentinac je očito bio vrlo inspiriran za dobar nastup na Old Traffordu, što i nije čudno s obzirom na to koliko su ga navijači Manchester Uniteda uzeli na 'zub'.

Naime, Di Maria je bio igrač 'vragova' u sezoni 2014/15 ali tada nije bio na nivou kakav se očekivao i s toga su ga od prve minute domaći navijači krenuli vrijeđati.

U jednom trenutku završio je i u ogradi, nakon što ga je s terena gurnuo Ashley Young. Morala su me se pružiti i liječnička pomoć zbog ozljede ruke. Kada se vraćao na teren, primio se za uši i pokazao navijačima 'vragova' da je spreman podnijeti i glasnije uvrede.

Vrhunac je bio kada su ga gađali bocama, prvo vode, a potom i piva, na što se Argentinac sjajno snašao, uzeo pivo, nazdravio suparničkim navijačima i poslao im poljupce. A imao je i zbog čega.