ZABRANJENI COLA, KEČAP....

Di Caniov režim kojeg bi Niko Kranjčar teško podnio

17.08.2013 u 16:59

Bionic
Reading

Menadžer Premierligaša Sunderlanda Paolo Di Canio nametnuo je svojim nogometašima vrlo strog režim uoči početka nove sezone

Tako je talijanski trener odlučio postrožiti njihove prehrambene navike, kao i općenito poraditi na ponašanju svojih igrača.

U klupskom trening-kompleksu Sunderlanda zabranjena je konzumacija nezdravih proizvoda poput majoneze, kečapa, ali i kave.

'To je potpuna revolucija. Ne radi se samo o načinu na koji igramo, nego načinu na koji pristupamo svemu. Ursdotočili smo se na mijenjanje okruženja u svlačionici. Zamislite da je vaša navika da godinama koristite mobitel kada imate masažu na krevetu, čak i jednu minutu prije odlaska na trening. Prvih 25 dana sam to prihvaćao jer je moj prioritet bio rad na travnjaku. Međutim, rekao sam odsad nadalje ako netko dođe s mobitelom, makar i u torbi, da ću ga baciti u Sjeverno more. Oni su zabranjeni', rekao je Di Canio.

'Moramo imati predavanja o tome što ne smijemo konzumirati svakog dana, stvari poput majoneze, kečapa i coca-cole. Oni mogu uvjetovati kemijske probleme jetri, probavi. Ako pijete coca-colu sa ledom, možete imati probavne smetnje. Znao sam igrače koji su to popili večer prije utakmice i nisu mogli igrati. Čak i kava može biti problem. Možete popiti jednu kada se ustanete, ali ne i sat prije treninga ili igranja. Dajemo igračima dijetne liste kojih se moraju pridržavati'.

Zanimljivo, Di Canio je osim svega spomenutog igračima zabranio i pjevanje pod tuševima u svlačionici zato jer 'ometa razinu koncentracije'.