RANGERSI IMAJU 1:0

Devilsima zasad Madison Square Garden ostao neosvojiv

15.05.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Iako je Rangersima ovo bila čak 15. utakmica u ovosezonskom doigravanju, umor se na njima nije osjetio. S druge strane, Devilsima je ovo bio prvi susret nakon pet dana odmora budući su u polufinalu eliminirali Flyerse u pet susreta

Prvi čin finala doigravanja Istočne konferencije NHL lige između susjedskih rivala pripao je 'velikom bratu'. Hokejaši NY Rangersa slavili su u Madison Square Gardenu protiv New Jersey Devilsa 3:0.

Prvi nositelji Istoka do pobjede su stigli stamenom obranom. Na golove se moralo čekati sve do posljednje trećine. Prvi je mrežu Martina Brodeura načeo Dan Girardi nakon asistencije rookieja Chrisa Kreidera, a učinio je to nakon 53 sekunde igre u zadnjoj dionici. Potom je osam minuta prije kraja susreta Kreider sam savladao čuvara mreže Devilsa nakon akcije Artema Animisova i Girardija, da bi točku na i postavio Animisov u praznu mrežu minutu i 27 sekundi prije zadnjeg zvuka sirene.

Na vratima Rangersa Henrik Lundqvist je skupio 21 obranu za svoj drugi 'shutout' u doigravanju. Sjajni Šveđanin jedan je od najzaslužnijih zato što su Rangersi izborili prvi konferencijski finale od 1997. godine i bit će jedan od glavnih aduta njujorškog sastava ove serije.

Iako je Rangersima ovo bila čak 15. utakmica u ovosezonskom doigravanju, nakon pobjeda u maksimalnih sedam susreta u prva dva kruga, umor se na njima nije osjetio. S druge strane, Devilsima je ovo bio prvi susret nakon pet dana odmora budući su u polufinalu eliminirali Philadelphia Flyerse u pet susreta.

Tijekom regularnog dijela sezone ova dva rivala iz Atlantske divizije susrela su se šest puta, a oba su sastava pobijedila u tri navrata.

Drugi susret serije igra se u srijedu, također u Madison Square Gardenu.