3:1 U SERIJI

Devilsi ostvarili možda i ključnu pobjedu nad Flyersima

07.05.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Na 40. rođendan Martina Brodeura momčad New Jersey Devilsa stigla je do treće pobjede nad Philadelphia Flyersima i sad 'vragovima' treba još samo jedan trijumf za finale Istoka

Favoriti za naslov nakon čudne serije s Pittsburgh Penguinsima, Phildalphia Flyersi, na rubu su ispadanja nakon što im je u nedjelju treći poraz u četvrtoj utakmici na svom ledu u Newarku nanio New Jersey. Bilo je 4:2, a Devilsi su slavili treći put zaredom u seriji.

Nije gostima pomoglo niti 2:0 vodstvo na krilima njihove prve violine, centra Claudea Girouxa, koji je asistirao Hartnellu i sam zabio za 2:0 nakon 13 minuta i 40 sekundi igre. Stigli su Devilsi do kraja trećine izjednačiti preko dvojice Čeha, Petra Sykore i Mareka Zydlickog. Ključni pogodak postigao je Litavac Dainius Zubrus u 18. minuti druge trećine, da bi u posljednjoj minuti utakmice zabio u praznu mrežu za konačan rezultat i pobjedu Devilsa na europski pogon.

Martin Brodeur, legendarni kanadski golman Devilsa, proslavio je u nedjelju, pred 17.625 gledatelja u Prudential centru, svoj 40. rođendan i ostvario asistenciju za posljednji pogodak svoje momčadi. Suigrači su bili dobrostivi prema njemu lišivši ga teškog posla: omjer udarac na gol bio je 43:22 za neočekivano dominantne Devilse.

Unatoč velikoj prednosti u pobjedama, Devilsi upozoravaju da još nije sve gotovo. Gotovo svi igrači, od najstarijih do najmlađih, vjeruju u svoj uspjeh, no itekako su svjesni protiv koga igraju i da imaju pravo na slavlje tek kad ostvare četvrtu pobjedu.

'Već sam se nalazio u ovakvim situacijama i vjerujte, nije još sve gotovo. dok ne dobijemo četvrtu nemamo pravo na opuštanje', upozorio je 36-godišnji češki veteran Patrik Elias koji igra 16. sezonu u Devilsima. Čovjek je odigrao gotovo 1.200 NHL utakmica, ostvario više od 1.000 bodova, ima i dva Stanley kupa s New Jerseyjem i definitivno bi ga mlađa garda morala poslušati.

Devilsi sa spomenutih 3:1 u pobjedama imaju prvu priliku nakon 2003. za ulazak u konferencijsko finale. Prvu meč loptu imati će već u utorak, kada je na rasporedu peta utakmica. Igrat će se Wells Fargo centru u Philadelphiji.