NBA ZVIJEZDA U ZAGREBU

Derricka Rosea do suza dirnuo Dražen Petrović!

11.07.2013 u 15:56

  • +8

Derrick Rose posjetio je Zagreb i muzej Dražena Petrovića

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Derrick Rose kao 'maneken Adidasa' na svojoj dvotjednoj turneji posjetio je i Zagreb, a posebno ga je dirnuo susret s Biserkom Petrović koja mu je poklonila originalni dres Netsa s brojem 3 u kojem je igrao njen sin Dražen Petrović

Iako je Derrick Rose, zvijezda Chicago Bullsa, kasnio na press konferenciju više od pola sata u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović, sve prisutne kupio je prvom izjavom.

'Stigao sam u Hrvatsku kako bih se družio s obožavateljima i popularizirao košarku. Drago mi je što sam posjetio muzej Dražena Petrovića, igrača o kojem sam puno čuo. Bio je veliki šuter i sjajan igrač', kazao je na samom početku Rose u razgovoru s voditeljem Slavkom Cvitkovićem i gostom Gordanom Giričekom

U opuštenom razgovoru prisjetili su se originalnog Dream Teama iz 1992, Dražena Petrovića, Tonija Kukoča

Rose se posebno sjeća Bullsa iz sredine 90-ih godina kada su osvojili tri titule u nizu. Uz Jordana i Pippena tada je treći najbolji igrač te dinastije bio upravo 'naš Toni Kukoč', kazao je Cvitković…

'Svi smo voljeli te igrače, to je izvrsno nasljeđe, a Toni je bio zaista izvrstan igrač. Respektirao sam ga, a sada ga često vidim na našim utakmicama. Daje nam vrlo korisne savjete i vidim da ga svi igrači vole i cijene', kazao je Rose koji je košarku u svom rodnom Chicagu, kako se prisjetio, igrao po deset sati dnevno.

Kaže kako mu je jedan od posljednjih savjeta dao upravo Kukoč…

'Zadnji put kad sam ga vidio rekao mi je da ne žurim s povratkom, da sam mlad i da NBA neće nikamo pobjeći', dodao je Rose.


Kaže kako je na betonskom igralištu u Chicagu izgradio svoj free style način igre kojim se i probio među NBA zvijezde.

'Uvijek sam igrao sa starijima koji su bili vrlo grubi prema meni. Odgurivali su me, udarali, ali nisam posustao. Zato sam i uspio', dodao je 191 cm visoki Rose koji je cijelu prošlu sezonu propustio zbog teške ozljede koljena. Njegov povratak na parket svi nestrpljivo očekuju, a na kritike je – jer ga čeka 'novi početak' – spreman.

'Radim na svom samopouzdanju i naravno da sam spreman na kritike. Pripremam se za pritisak kojem ću biti izložen, a svjestan sam da navijači žele samo pobjede. Ovo je definitivno moj novi početak.'

Zanimljivo je bilo čuti i Rosea o navodnoj ponudi KK Zagreba kada je bio lockout (to nije bilo ništa ozbiljno), a najdirljiviji trenutak bio je kad mu je Biserka Petrović poklonila originalni dres Netsa s brojem 3 u kojem je igrao njen sin Dražen Petrović nakon čega ga je provela po muzeju upoznavši ga s karijerom svog sina.

Vidno umornom Roseu su se nakon 15-minutne šetnje muzejom vidjele suze u očima.

'Nisam znao da su u Hrvatskoj tako strastveni oko košarke. Dirnut sam i ponosan što sam posjetio ovaj muzej. Čast mi je što sam posjetio muzej takve igračke veličine kao što je bio Dražen Petrović', kazao je Rose, nakon čega je sa smiješkom pozirao fotografima u društvu Biserke Petrović. On s dresom Netsa, a ona s dresom Bullsa. Fotografija koja govori tisuću riječi…

Dirljiv je bio i trenutak kada je Rose dijelio autograme svojim fanovima, zbog čega je bilo i suza radosnica.

Rose u Zagrebu


Dodajmo još kako će se tijekom utorka, oko 15 sati, Rose s užim krugom odabranih fanova družiti u Adidas shopu u Ilici, a veći broj njih osvojit će ulaznice za događanje povodom otvaranja obnovljenog legendarnog košarkaškog terena na Tuškancu.

Među poznatim košarkaškim imenima službeni domaćini Derricku Roseu će tijekom posjeta biti naš uspješni NBA košarkaš Gordan Giriček i ženska reprezentativka Antonija Mišura.

Glavni cilj Adidasove NBA turneje je promovirati košarku među mladima i približiti im njihove košarkaške idole, stoga će Rose dio dana posvetiti obožavateljima.