KAD NE ZABIJEŠ...

Derbi prvog kola Europske lige završio domaćom katastrofom; prekinut niz koji je trajao gotovo 13 godina

20.09.2019 u 08:53

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena nogometaši Eintrachta iz Frankfurta osjetili su gorčinu poraza pred vlastitim navijačima u nekom Uefinom natjecanju

Podsjećamo, Arsenal je u susretu 1. kola F skupine u Frankfurtu pobijedio Eintracht sa 3:0, a golove za 'topnike' zabili su Joe Willock (38), Bukayo Saka (85) i Pierre-Emerick Aubameyang (88). Domaćin je od 79. minute igrao bez isključenog Dominika Kohra, a mora se priznati da je rezultat varljiv, jer je Eintracht imao niz dobrih prilika za pogodak, ali jednostavno nije bilo preciznosti i sreće.

No tako je to u nogometu pa je Eintracht upisao prvi poraz kod kuće u nekom Uefinom natjecanju (uključujući i kvalifikacijske utakmice) poslije 16 susreta (12 pobjeda i 4 remija). Dobro, nije ovaj bundesligaš baš redoviti sudionik europskih kupova, ali treba spomenuti da je prije dolaska Arsenala zadnji puta bio poražen u sezoni 2006/07 od Palerma (1:2, listopad 2006.).

  • +5
Eintracht Frankfurt - Arsenal, 1. kolo Europske lige, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ARMANDO BABANI

'Rezultat ne odražava stvarno stanje na terenu. Imali smo mnogo šansi, ali nismo pogodili. Bili smo jako dobri protiv izrazitog favorita naše skupine. Moramo izvući lekciju iz ove utakmice i dalje raditi na efikasnosti i samopouzdanju, a to ne ide preko noći', rekao je trener Adi Hütter.

'Mogli smo postići mnogo golova, ali nismo. Pozitivno je što smo kreirali dosta prilika. Krajnji rezultat je previsok. Do drugog primljenog gola igrali smo zaista dobro. Moramo zaboraviti ovaj poraz', jasan je bio napadač Bas Dost.