LUGE PETICE

Derbi Bundeslige pripao dortmundskoj Borussiji; Liverpool pobjegao Cityju na četiri boda

22.12.2018 u 08:00

Bionic
Reading

U derbiju 17. kola njemačkog nogometnog prvenstva vodeća Borussia iz Dortmunda je na svom terenu svladala drugoplasiranu imenjakinju iz Moenchengladbacha sa 2-1 (1-1) i tako povećala prednost na vrhu ljestvice na devet bodova ispred prvih pratitelja

U završnici prvog poluvremena sastavi su izmijenili pogotke, domaće je u vodstvo doveo Sancho (42), a poravnao je Kramer (45+1), no početkom nastavka je pobjedu "žuto-crnima" osigurao Reus (54).

Na polovini prvenstva momčad iz Dortmunda ima 42 boda, a ona iz Moenchengladbacha 33, kao i treći branitelj naslova Bayern koji će svoj susret 17. kola igrati u subotu kada gostuje kod petog Eintrachta u Frankfurtu.

Nogometaši Liverpoola povećali su svoju prednost na vrhu ljestvice engleskog prvenstva na četiri boda ispred drugog Manchester Cityja zahvaljujući 2-0 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv Wolverhampton Wanderersa u prvoj utakmici 18. kola.

Strijelci za novu pobjedu "redsa" bili su Salah (18) i Van Dijk (69).

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren odigrao je čitavu utakmicu za Liverpool koji sada ima 48 bodova, branitelj naslova Manchester City, koji će u subotu ugostiti Crystal Palace, je drugi sa 44 boda, dok je Tottenham Hotspur treći sa 39 bodova. Wolverhampton je sedmi sa 25 bodova, jednim manje od šestog Manchester Uniteda, a jednim više od osmog Evertona i devetog West Ham Uniteda.