NBA play-off

Denver održao lekciju LeBronu i Lakersima; Srbin Nikola Jokić nakon ključne pobjede svoje momčadi rekao je ono što svi misle

23.09.2020 u 08:57

Bionic
Reading

Denver Nuggets su sinoć u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije u Orlandu sa 114:106 pobijedili Los Angeles Lakerse i smanjili na 2-1 u seriji, a do slavlja ih je predvodio sa 28 koševa Jamal Murray

Jerami Grant je dodao 26 koševa što mu je najbolji učinak u karijeri u postsezoni, dok je Nikola Jokić ubacio 22 koša i deset skokova. Murray je upisao i 12 asistencija i osam skokova.

Kod LA Lakersa najbolji je bio sa 30 poena LeBron James koji je tome pridodao deset skokova i 11 asistencija. Pratio ga je Anthony Davis sa 27 koševa.

Četvrta utakmica se igra u četvrtak.

Znali smo da neće biti lako. U posljednjoj četvrtini smo doslovno prestali igrati. Promašivali smo neke šutove, a čak i kad smo pogađali, oni su igrali tu zonu, mada je na kraju Murray pogodio neke baš važne šutove i zato smo i pobijedili', kazao je nakon utakmice Jokić.

'Mi smo u prošloj utakmici, koju smo tijesno izgubili, vidjeli da možemo igrati s Lakersima. A u prvoj utakmici su bili baš agresivni, pogađali šutove, dok mi kao da smo u svemu za korak kasnili za njima. Kao da su nas iznenadili i brzinom, i skokovima... U drugoj utakmici smo znali što nas čeka na parketu (poraz sa sirenom!), a sada smo imali baš dobar nastup. Naročito u obrani, a to je ključno', dodao je Jokić koji je tako poslao jasnu poruku zvijezdama Lakersa. Zapravo je rekao ono što svi misle.

Zaostajući 97-77 nešto više od deset minuta do kraja, Lakers su napravili seriju od 19-2 da bi došli na 99-96 šest minuta prije kraja.

Polaganjem Jamesa Lakersi su došli na 101-98 pet i pol minuta prije kraja, ali su onda igrači Los Angelesa promašili pet sljedećih šuteva od čega četiri pokušaja za tricu.

Denver je sačuvao kontrolu nad igrom, a Murray je rezultat zaključio tricom nešto više od dvije minute prije kraja za vodstvo od 106-99 i pogotkom 53.3 sekunde prije zvuka sirene za kraj kojim je zaključen rezultat.

NBA doigravanje

ZAPADNA KONFERENCIJA, finale:

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 114-106 (LA Lakers vode 2-1 u seriji na četiri pobjede)