ZVEZDAŠI PUNI PIROTEHNIKE

Delije izazvali kaos u Zagrebu; policija ih lovila po gradu!

08.04.2016 u 16:31

  • +4

Delije izašle iz vlaka i počele bježati, policija ih uhitila u Badalićevoj

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Navijači Crvene zvezde poznati kao Delije, kao što je i najavljeno, uputili su se u Zagreb na utakmicu 14. kola Topa 16 Eurolige Cedevita - Crvena zvezda (19:00). Međutim, neki od njih neće vidjeti svoje omiljene igrače jer su napravili glupost ili bolje rečeno odlučili su na ulicama Zagreba izazvati pravi kaos

Međutim, iako je s granice javljeno kako navijači Crvene zvezde dolaze iz Beograda vlakom, dogodio se incident nedaleko od Draženova doma gdje su navijači odlučili povući kočnicu kako bi iskočili iz vlaka. Naime, policija je po dogovoru čekala navijače na Glavnom kolodvoru, ali oni su na svoju ruku pokušali izbjeći taj susret. Pokazalo se kako to nije bio baš pametan potez...

No vrlo brzo je reagirala policija koja ih je počela loviti po okolnim ulicama. U Badalićevu ulicu, nedaleko od Draženova doma, ubrzo je stiglo desetak policijskih marica i prema prvim informacijama pohvatali su sve odbjegle navijače srpskog kluba, točnije njih više desetaka.

Pronađena je kod navijača i određena količina pirotehničkih sredstava, potvrđeno je Hini iz PU zagrebačke.

Na licu mjesta je bio i fotograf Pixsella (fotografije i video pogledajte u galeriji).

Iz Policijske uprave nisu željeli potvrditi informaciju objavljenu u nekim medijima po kojoj je skupina navijača Crvene zvezde povukla kočnicu na vlaku u blizini Ciboninog tornja nakon čega su iskočili iz vlaka i razbježali se po gradu jer su ti podaci 'u nadležnosti HŽ-a'.

Međutim, iz policije je rečeno da su kod više desetaka navijača pronašli pirotehnička sredstva te da su svi oni privedeni i da se trenutačno nad njima vrši prekršajna obrada. Iz policije nisu mogli reći o koliko se točno navijača radi niti koliko će navijača Crvene zvezde nazočiti utakmici u Draženovu domu.

RTL Autor: RTL

Podsjetimo kako je tenzije uoči ovog natjecateljski nebitnog susreta dodatno podiglo vodstvo Crvene zvezde koje je prijavilo Cedevitu Euroligi jer su sav prihod od prodaje ulaznica odlučili donirati za obnovu vukovarskog Vodotornja, simbola Grada heroja.

'Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasjesti na njihove provokacije', kazao je kontroverzni predsjednik Zvezde Nebojša Čović.

Dodajmo kako je prvi čovjek Zvezde najavio u dvorani 'Dražen Petrović' (petak, 19 sati) i dolazak čak 1.000 njihovih navijača, ali to se naravno neće dogoditi.