UOČI DAVIS CUPA

Del Potro i Nalbandian prvi su izbor Argentinaca

03.04.2012 u 12:49

Bionic
Reading

Ovog se vikenda igraju četvrtfinalni ogledi Svjetske skupine Davis cupa, a nakon uspješno odrađenog posla u Japanu, hrvatske tenisače čeka mnogo jači suparnik u Buenos Airesu, a riječ je o selekciji Argentine

U argentinskoj reprezentaciji nema dvojbi oko toga tko će igrati protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa ovog vikenda u Buenos Airesu, barem prema izjavi pomoćnog trenera Mariana Zabalete.

'Za pojedinačne mečeve bit će nominirani Juan Martin Del Potro i David Nalbandian', rekao je Zabaleta. Bude li tako, priliku neće dobiti čak ni prošlotjedni polufinalist turnira iz serije Masters 1000 u Miamiju Juan Monaco, koji je trenutno 16. tenisač svijeta.

Naime, očekuje se da će u subotnjem meču parova igrati Nalbandian i Eduardo Schwank

Međutim, koliko je argentinski tenis u ovom trenutku jak, može potvrditi još jedan podatak: među četvoricom prijavljenih igrača za susret s Hrvatskom nema dvojice koji su ovog tjedna rangirani među pedeset najboljih na svijetu, Juana Ignacija Chele i Carlosa Berlocqa. Chela je, istina, u Buenos Airesu s reprezentacijom, u statusu petog igrača.

Hrvatska reprezentacija se pak sve više prilagođava na zemljanu podlogu na stadionu Parque Roca, koja je i dalje prilično tvrda.

Iz dana u dan na treninzima hrvatskog sastava (i argentinskog, dakako) sve je više zainteresiranih ljubitelja tenisa, a za vikend se očekuje da će na tribinama impozantnog zdanja u predgrađu Buenos Airesa biti dvanaest tisuća gledatelja (kapacitet stadiona je oko 14.000, a za ovaj susret nešto više od 13.000). Među njima će biti i naših navijača, pri čemu je veliku pomoć već pružilo osoblje iz hrvatskog veleposlanstva.