ZASLUŽENA MIROVINA

Del Bosque odlučio: Još samo Južna Afrika 2010.

23.04.2009 u 18:50

Bionic
Reading

Nakon 35 godina u madridskom Realu i kratkog vremena provedenog u turskom Bešiktašu, Vicente del Bosque preuzeo je španjolsku reprezentaciju koju će voditi do Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Nakon odlaska s kormila Furijw, sasvim je izvjesno da će otići u mirovinu

Vicente del Bosque (58), izbornik aktualnog europskog nogometnog prvaka Španjolske, najavio je odlazak u mirovinu nakon što završio posao na klupi Furije.

'Vođenje španjolske reprezentacije je moj posljednji posao. Nemam namjeru više voditi neku drugu reprezentaciju ili klub', kazao je ovaj ugledni španjolski stručnjak.

Del Bosque je Furiju preuzeo u kolovozu prošle godine zamijenivši Luisa Aragonésa koji je nakon osvojene europske titule preselio u Fenerbahče. Del Bosque je samo nastavio s odličnim rezultatima i španjolska reprezentacije nije izgubila već 31 utakmicu, što ju je dovelo na prvu poziciju ljestvice Međunarodne nogometne federacije.

Del Bosque je 50. španjolski izbornik, a njegov ugovor traje do Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi iduće godine. Prije dolaska za španjolsko kormilo kratko je radio u Bešiktašu, a prije toga je čak 35 godina bio u Real Madridu, i to kao igrač, pomoćni trener i na koncu trener prve momčadi.