KONAČNA POTVRDA

Definitivno 'aut'! Francuski rukometaši drastično oslabljeni

13.01.2015 u 14:14

Bionic
Reading

U rukometu za vrhunske igrače nema odmora, jer ih, osim obaveza u klubovima, svake godine čeka najmanje jedno veliko natjecanje. Zato su nažalost ozljede postale uobičajene, a svjetska i europska prvenstva te Olimpijske igre nikada nemaju sve zvijezde na okupu

Ništa drugačije neće biti ni u Kataru gdje počinje Svjetsko prvenstvo. Šveđani plaču zbog izostanaka Kima Ekdahla du Rietza, Johana Jakobsona i Jima Gottfridssona, Danci ne mogu računati na Mortena Olsena, a veliki udarac su doživjeli i Francuzi.

Možda najveći favoriti za zlato te aktualni europski i olimpijski prvaci, definitivno su ostali bez Luca Abala. On se ozlijedio još prije dva tjedna, postojala je mogućnost da bi možda mogao stisnuti zube, no nada više ne postoji. Nezamjenjivo desno krilo francuske reprezentacije potvrdilo je to samo.

'Nažalost, neću sudjelovati na Svjetskom prvenstvu. Ozljeda još nije sanirana', objavio je na društvenoj mreži Luc Abalo.

'Nedostajat ćeš nam, moj Lucio. Ali vratit ćeš se još jači. Ozdravi brzo', poručio mu je kapetan Jerome Fernandez.

Zanimljivo, bit će to njegovo prvo veliko natjecanje koje će propustiti otkako je 2006. nastupio za 'Les Bleuse' na europskom prvenstvu 2006. u Švicarskoj gdje su Francuzi osvojili zlato. U svojoj riznici trofeja ovaj sjajni krilni igrač ima dva olimpijska zlata (2012, 2008), dva svjetska zlata (2011, 2009), tri europska zlata (2014, 2010, 2006) i europsku broncu (2008).

Francuska će u prvom krugu natjecanja na SP-u igrati u skupini C zajedno sa Švedskom, Alžirom, Češkom, Egiptom i Islandom.

Najbolje od Abala