PROBA ZA KOMBINACIJU

Defago pobjednik spusta, Ivica solidan

15.02.2010 u 21:13

Bionic
Reading

Spust je bio izvrsna prilika za naše skijaše da osjete stazu i pripreme se za sutrašnju kombinaciju. Ivica je zaostao za pobjednikom Defagom 1.18 sekundi, a Natko nešto manje od tri sekunde

Švicarac Didier Defago novi je olimpijski prvak u spustu, a na stazi Whistler Mountain Ivica Kostelić je zauzeo 18. mjesto s zaostatkom od 1.18 sekundi. Srebrno odličje pripalo je Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu, a brončano Amerikancu Bodeu Milleru. Natko Zrnčić-Dim je sa startnim brojem 5 zaostao 2.90 sekundi za Defagom i zauzeo je 33. mjesto, dok je Ivan Ratkić sa startnim brojem 52 bio 41. s 4.27 sekundi sporijim vremenom.

Hrvatski skijaši su po prvi puta u povijesti nastupili na olimpijskom spustu, a puno zadovoljniji rezultatom može biti Ivica Kostelić koji je bez ijedne veće poreške, mirno i sigurno prošao opasnom stazom. Kostelićevo 18. mjesto u spustu i zaostatak od 1.18 sekundi sigurno će ga napuniti samopouzdanjem pred sutrašnju kombinacijski nastup, sa spustom u 19 sati.

Zrnčić Dim je imao startni broj 5 i bio je izuzetno nervozan s puno pogrešaka, ali je to bilo i očekivano s obzirom da zbog odgađanja treninga on stazu Whistler nije prošao zapravo nijednom do ponedjeljka.

Pobjednik Defago (32) donio je Švicarskoj spustaško zlato nakon 22 godine i Pirmina Zurbriggena, kome je to također uspjelo na kanadskom snijegu, ali u Calgaryu. Zlato je osvopjio u velikoj borbi s Norvežaninom Svindalom, koji je zaostao samo sedam stotinki i Millerom s devet stotinki zaostatka. Najbolji Austrijanac je Mario Scheiber na četvrtom mjestu (+0.21), dok je domaća uzdanica Eric Guay bio peti (+0.33).

Spust je nakon brojnih neprilika sa snjegom, kišom i maglom održan u idealnim uvjetima, a nastupila su 62 skijaša.