legenda sasvim iskreno

Dean Računica sa Slavenom Bilićem ušao u Premier ligu i osvrnuo se na dovođenje pojačanja iz Hrvatske, a otkrio je i što treba Hajduku

24.07.2020 u 18:08

Bionic
Reading

Dean Računica je otkrio što se događalo u zadnjim trenucima Championshipa i planiraju li se za Premier ligu pojačati s igračima iz Hrvatske

Slaven Bilić je svoj West Bromwich Albion odveo iz Championshipa do elitnog razreda engleskog nogometa Premier lige. Njegova desna ruka i bivši igrač Hajduka Dejan Računica je za Sport Klub otkrio kako su proživljavali zadnje trenutke u drugoj ligi i dramatičnu završnicu.

'Liga je nemoguće teška. Prije početka natjecanja pola klubova sanja da se nađe u Premiershipu. Ima puno velikih klubova koji su imali bogatu povijest. Tu su osvajači europskih kupova, prvaci Engleske... Kad nakon svega prođete direktno onda vam postane jasno koliko je to veliko i značajno', rekao je Računica pa se osvrnuo na dramu u završnici:

'Kod nas ništa ne može biti normalno. Naravno, tu mislim i na cijelu situaciju u nogometu zbog pandemije koronavirusa. Nakon ponovnog starta smo imali dobru zalihu bodova, šest više od Fulhama i 10 od Brentforda. Ništa se nije znalo. Počeli smo razmišljati kako će to biti nakon velike pauze. Loše smo krenuli, odigrali 1:1 protiv Birminghama, izgubili od Brentforda u gostima 1:0 i nakon dva kola su nam došli na pet bodova. Ušli smo u paniku, ali smo dobili tri, a onda je stiglo ludilo. Zadnjih pet dana ni Hitchcock ne bi tako kreirao.'

Na kraju je izboren Premiership, a Bilić je rekao da s ovom ekipom može i u elitni razred.

'Nismo još počeli pričati o idućoj sezoni. Drži nas euforija. Imamo kratak odmor. Prvi dio sezone smo igrali odlično, letjeli smo i u 23 utakmice oborili sve klupske rekorde uspješnosti. Treba prespavati, ima vremena za posložiti momčad', kaže Računica koji se osvrnuo i na potencijalna pojačanja iz Hrvatske:

'Uvijek se priča o našim igračima, ali to je teško sad reći. Treba vidjeti tko je slobodan, tko može i tko bi želio', kaže Računica uz dodatak da će pokušati otkupiti Filipa Krovinovića iz Benfice koji je i ove sezone bio na posudbi u WBA.

Osim o drami u Engleskoj, Računica je pričao i o događajima u Hrvatskoj. Naravno, nije moglo bez Hajduka.

'Naravno da gledam njihove utakmice kad mogu. To je moj klub, ali nažalost, uvijek je ista priča. Kad si vani pričaš jedno, kad si unutra drugo. Treba napraviti selekciju igrača. U Hajduk može doći samo igrač koji odlučuje utakmice. Sve ostalo, moj Hajduk, tvoj Hajduk, naš Hajduk, sve to treba staviti sa strane. Vrijeme je da netko dođe i kaže idemo napasti prvo mjesto', zaključio je Računica.

Što je još rekao o avanturi na Otoku i radu sa Slavenom Bilićem pogledajte OVDJE.