od ljeta u madridu?

De Gea pokrenuo ono što je Real htio; ovo će biti rekordni transfer!

28.04.2017 u 12:48

Bionic
Reading

Španjolski golman David de Gea, koji je u Manchester United uoči sezone 2011/12. priopćio je i treneru Mourinhu i suigračima da od sljedeće sezone više neće biti na Old Traffordu

Španjolski sportski dnevnik Marca, blizak madridskom Realu, objavio je kako je De Gea odlučio napustiti Manchester United, a navodno je isto razmišljanje podijelio i s trenerom Mourinho, suigračima, ali i čelnicima kluba.

Kako Marca tvrdi, 26-godišnji De Gea je 9. travnja, nakon utakmice protiv Sunderlanda koju je odgledao s klupe, prelomio u sebi, a Mourinho je vijest želio sakriti pričom kako De Gea imao problema s kukom te da zato nije bio u kadru. Međutim, već tada je bilo jasno da stvari ne štimaju.

Njegovom najavom odlaska opet je u središte zanimanja stigla i želja Reala da ga dovede na Santiago Bernabeu. 'Kraljevi' su ga htjeli dovesti još prošle sezone, ali zbog nedostatka vremena i papirologije, ostali su bez golmana koji je prije dolaska u United nosio dres njihova gradskog suparnika Atletica.

Mourinho je svjestan da De Gea odlazi, a Marca navodi kako je Portugalac zamjenu našao u 30-godišnjem golmanu engleske reprezentacije Joeu Hartu, aktualnom vrataru Torina, koji je pak do ove sezone branio u Unitedovu gradskom suparniku Cityju.

Marca piše da Real i United pregovaraju, a u Madridu su spremni srušiti rekord kada je u pitanju kupnja golmana te su spremni za De Geu izdvojiti od 70 do 75 milijuna eura.