NIZOZEMCI U MAKSIMIRU

De Boer: Ovo je susret koji Ajax mora dobiti

17.10.2011 u 19:42

Bionic
Reading

U Maksimiru je nizozemski nogometni velikan Ajax održao novinsku konferenciju, a pred medijima su se pojavili trener Frank de Boer te veznjak Miralem Sulejmani

Dinamo i Ajax u utorak (20.45) igraju utakmicu trećeg kola Lige prvaka. Dan uoči ogleda pred novinare izašao je nizozemski strateg Frank de Boer te je podijelio svoja razmišljanja o utakmici koja bi mogla odlučiti o trećoj poziciji u skupini.

'Mi u Ligi prvaka uvijek idemo na pobjedu, a ovo je važna utakmica koja se mora dobiti. Naša momčad je dobra i spremni smo pokazati da vrijedimo. No, nećemo napasti svom snagom, nego svojim načinom igre', rekao je De Boer koji je s Ajaxom kao igrač 1995. osvojio europski naslov.

'Svjesni smo da je ova utakmica najvjerojatnije ključna za ostanak nakon prvog dijela natjecanja i bit će to psihološki test za igrač', dodao je Ajaxov trener koji smatra da u njegovom taboru vlada dobro ozračje bez obzira na niz od šest utakmica bez pobjede.

De Boer se u svojem izlaganju osvrnuo i na Dinamo:

'Znam da je Dinamo kvalitetan i nimalo ga ne podcjenjujemo. Imaju nekoliko jako dobrih mladih igrača, a znamo i za Sammira.'

I ofenzivac Ajaxa, Miralem Sulejmani, optimistično gleda na sraz s hrvatskim prvakom.

'Najvažnije je da dobro uđemo u utakmicu. Dinamo igra pred svojim navijačima i očekujemo da će napasti što će nam dati više prostora da uzvratimo', pričao je Sulejmani koji je otkrio da je u nedjelju dobio sina, pa će mu to biti dodatna inspiracija.