POČETAK 2018?

Davor Šuker u Skopju predstavio novu regionalnu ligu!

08.03.2015 u 07:05

Bionic
Reading

Prilikom nedavnog posjeta Davora Šukera Skopju pokrenut je kotač organizacije regionalnog nogometnog natjecanja koje bi počelo za tri godine!

Prema informacijama koje objavljuje Večernji list Davor Šuker je prilikom svog lobiranja u Skopju za ulazak u Izvršni odbor Uefe pokrenuo planiranje specifičnog regionalnog nogometnog natjecanja koje bi se igralo u proljetnim terminima. Trebalo bi biti pokrenuto 2018. godine, a nastupali bi svi klubovi iz država bivše Jugoslavije koje bi se kvalificirale u europske kupove te sezone, te iz njih ispali u jesenskom dijelu.

Prema ovom planu kup sustavom dobijali bi se regionalni prvaci, a pobjednik bi trebao imati osigurano mjesto u skupinama Lige prvaka. Poraženi finalist išao bi u posljednje pretkolo Lige prvaka, odnosno imao bi osiguran nastup barem u Europskoj ligi iduće sezone. Utakmice bi se igrale u Uefinim terminima koje klubovi s ovih prostora provode uglavnom pred televizorima...


Osim gorućeg sigurnosnog problema pred ovim projektom stoji i barijera zvana Uefa, te pitanje - što ako netko 'prezimi' u Europi'? Ovakav plan izmijenio bi sustav popunjavanja sudionika skupnih faza Lige prvaka i Europske lige što ostatak Europe vjerojatno ne bi dočekao aklamacijom... Blago rečeno. Je li riječ o providnom predizbornom triku kojim snalažljivi Hrvat želi pridobiti glasove susjeda ili projekt koji ima perspektivu - sznat ćemo u relativno b,liskoj budućnosti.