TO JE PRAVI POTEZ

Dario Šimić i legende ne bježe od pitanja; ova Facebook stranica 'zapalit' će hrvatsku javnost

24.11.2017 u 16:54

Bionic
Reading

Prije dva dana inicijativa za vraćanje povjerenja u hrvatski nogomet okupljena oko Darija Šimića Stipe Pletikose, Marija Stanića i Gorana Vlaovića pokrenula je i svoju Facebook stranicu 'Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet'

Dario Šimić prošlu nedjelju predstavio je svoj tim te pokazao želju i volju za promjenama u hrvatskom nogometu. Samo dva dana nakon, Izvršni odbor najavio je da će se izbori za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza održati 22. prosinca 2017. i da je njihov kandidat dosadašnji predsjednik Davor Šuker.

>> Vlaovićeva najveća istina o hrvatskom nogometu i potrebi rušenja Šukera

Javnost je kroz mnoge ankete do današnjeg dana čvrsto izrazila svoj stav da podržava Darija Šimića, a želite li Vi momcima dati dodatan vjetar u leđa, pratiti ih, pitati ih izravno što vas zanima i dobivati najnovije informacije o programu, možete to upravo preko Facebook stranice 'Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet'.

Mora se priznati kako je ovo dobar potez Šukerove oporbe koja će se i na taj način približiti nogometnim navijačima i svima onima koji nisu zadovoljni s dosadašnjim radom osoba u HNS-u.

Inače, dosta je špekulacija vezano uz izbore. Oni koji podržavaju Davora Šukera su uvjereni kako će jedino on ispuniti potrebne uvjete da se kao kandidat pojavi na Izbornoj skupštini (potpisi najmanje devet Županijskih nogometnih saveza) dok je i Dario Šimić izrazio optimizam, bez obzira na mali vremenski rok (Skupština je prvo trebala biti u travnju 2018.,) da će se također pojaviti s potrebnim potpisima.

>> Bivši hrvatski izbornik ne šuti kao neki; evo što misli o izborima za predsjednika HNS-a

  • +12
Dario Šimić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Na izbore sam spreman. Kandidaturu sam najavio, imam pripremljen program, imam pripremljen tim, imam podršku nogometne i šire javnosti. Ne mogu ni zamisliti da bi ljudi iz nogometa htjeli nastavak dosadašnje politike HNS-a. Hrvatski nogomet zaslužuje novi početak i potpunu depolitizaciju. Samo tako možemo vratiti povjerenje u hrvatski nogomet i krenuti naprijed', poručio je prije par dana za tportal Dario Šimić.

>> Evo što je ispalio Zdravko Mamić na pitanje o Šukeru; tko u to uopće vjeruje?

Podsjećamo, Skuština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova. U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Hrvatski Telekom Prve lige daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga zajedno deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te iz ženskog nogometa.