A KANDIDIRAO SE ZA REPKU

Dario Cvitanich završio na posudbi u Pachuci

09.12.2009 u 13:05

Bionic
Reading

Meksički klub Pachuca dogovorio je s amsterdamskim Ajaxom da do kraja sezone posudi Argentinca hrvatskih korijena Darija Cvitanicha. Tako će se Cvitanich pokušati u Pachuci dokazati trenerima amsterdamskih 'kopljanika'

Dario Cvitanich svojedobno je bio u kombinacijama za hrvatsku reprezentaciju. Oblijetali su čelnici HNS-a oko njega, no na kraju je Fifa presudila da on ne može igrati za Hrvatsku, već samo za Argentinu gdje je i rođen i odrastao.

U međuvremenu je Cvitanich svoj nogometni put nastavio u Ajaxu gdje se nije baš snašao, a kako prenose meksički mediji, Argentinac hrvatskih korijena će ostatak sezone provesti na posudbi u Pachuci koja se natječe u meksičkom prvenstvu, no ako se klubovi i dogovore, moguće je da Pachuca otkupi njegov ugovor.

'Ugovor s Darijom Cvitanichem zgotovljen je i jedino preostaju još neke sitnice dogovoriti, a to ćemo napraviti u Buenos Airesu. Navijačima ćemo ga predstaviti 26. prosinca', kazao je predsjednik Pachuca Jesus Martinez u razgovoru za list Mural.

Cvitanich (25) koji igra na poziciji napadača, do dolaska u Ajax 2008. pet godina proveo je u Banfieldu, a za Ajax je postigao tek 13 golova.