iskren pred talijanima

Darijo Srna otkrio zašto je za Hrvatsku dobro što je došlo do odgode Eura, a posebno izdvojio jednog hrvatskog nogometaša

19.04.2020 u 16:55

Bionic
Reading

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, a trenutačno pomoćni trener Šahtara, Darijo Srna, koji je dio karijere igrao i za talijanski Cagliari, dao je intervju za Cagliarinews24

Darijo Srna u seniorskoj karijeri igrao je samo za tri kluba. Prvo za Hajduk, potom 15 godina za Šahtar iz Donjecka te jednu sezonu za talijanski Cagliari. Ipak, dugogodišnji staž u Ukrajini vezao ga je uz ovu zemlju, te je sada ambasador Šahtara i pomaže bolnicama u opskrbi testova za dijagnozu Covida-19.

'Ovdje ima oko dvije tisuće zaraženih i oko 40 preminulih, no nažalost očekuje se rast tih brojki. Ovdje sam s obitelji, trebamo biti strpljivi. Radimo od kuće, nismo se vidjeli tri tjedna i zasad se nitko nije zarazio', izjavio je Srna pa prokomentirao odgodu Europskog prvenstva.

'To je logična odluka, a za Hrvatsku se ništa ne mijenja. Godina pauze može pomoći mladima da još sazru'.

U Cagliariju trenutno igra Marko Rog, a kako je bio suigrač Srni u reprezentaciji, jasno da je novinare portala cagliarinews24 zanimalo što Srna misli o hrvatskom igraču.

'Zaista vjerujem u njega, on može igrati u bilo kojoj jakoj ligi. Taktički je inteligentan, šteta je što u Napulju nije imao toliko prilika da se dokaže što sad radi u Cagliariju. Odlična budućnost je ispred njega', rekao je Srna pa se osvrnuo na Filipa Bradarića kojeg je Cagliari poslao na posudbu u Celtu.

'On je stopostotno kvalitetan igrač. Igra dobro u Celti i oni su zadovoljni s njime, malo mu je nezgodno bilo prošle godine u teškom prvenstvu poput talijanskog'.

Srna je danas pomoćni trener u Šahtaru, a posljednji klub u igračkoj karijeri bio mu je Cagliari.

'Žao mi je što se nisam oprostio s navijačima, ovo mi je bilo odlično iskustvo. Vratio bih se opet, ne žalim ni za čim. Nismo postigli dogovor, a to mi se nije svidjelo, ja sam htio ostati. Onda je stigla ova ponuda iz Šahtara, prihvatio sam je bez da sam uopće postao svjestan da to znači da prestajem igrati nogomet'.