FIFA_SP_2018.svg

neće valjda ponovo?

Danski heroj već je jednom nogomet u potpunosti okrenuo naglavačke!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 27.06.2018 16:34
  • Objavljeno 27.06.2018 u 16:34
Bionic
Reading

Kasper Schmeichel osvojio je s Leicester Cityjem senzacionalni naslov prvaka Premiershipa, a sada planira napraviti isto i s danskom reprezentacijom...

Bila je to istinska nogometna bajka. Iako su stručnjaci predviđali Leicesteru borbu za opstanak, momčad je pod vodstvom Claudija Ranierija šokirala engleske nogometne bogataše i uzela naslov prvaka 2016. godine, što je možda i najveće iznenađenje u povijesti modernog nogometa.

  • +26
SP 2018., skupina C: Danska - Francuska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Važan dio te momčadi bio je Kasper Schmeichel, sin legendarnog Petera koji je odlično čuvao mrežu 'lisica', a sada i s danskom reprezentacijom na SP-u u Rusiji planira kreirati sličnu senzaciju.

Naime, Danska je uoči okršaja s Hrvatskom u nedjelju nanizala 18 utakmica bez poraza, a u posljednjih sedam Schmeichel je primio tek jedan pogodak, onaj iz penala koji mu je zabio Australac Mile Jedinak.

Nisu ga uspjela svladati niti ugledni Francuzi u ključnoj utakmici grupne faze u utorak pa s mnogo samopouzdanja iščekuje početak nokaut faze.

'Protiv Hrvatske nas čeka teška borba, ali pokazali smo protiv Francuske da možemo igrati s jakim momčadima i biti solidni u tim utakmicama. Samo moramo pokušati postići više golova,' upozorio je Kasper Schmeichel.

Na uspjeh Danske na SP-u u Rusiji ne računa baš nitko, ali nogomet nas je poučio da se bajke s vremena na vrijeme događaju, pogotovo ako ekipa u svojim redovima ima Schmeichela...