nezgoda na treningu

Daniel Cormier u problemima uoči velikog okršaja sa Stipom Miočićem; slavni borac zaradio je nezgodnu ozljedu koja bi mogla sve pokvariti

  • Autor: S.K.
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 14:11
  • Objavljeno 30.06.2020 u 14:11
Daniel Cormier

Daniel Cormier

Izvor: Profimedia / Autor: Dalton Hamm / Zuma Press / Profimedia

Daniel Cormier ima gadnu posjekotinu iznad lijevog oka koja bi mu mogla predstavljati veliki problem tijekom borbe

Američki MMA borac Daniel Cormier se priprema za veliki okršaj sa Stipom Miočićem. 15. kolovoza će se boriti na naslov, a to će im biti treći međusobni okršaj. Uz to, trebala bi to biti i zadnja borba u Cormierovoj karijeri. Oko mjesec i pol prije borbe, Cormier se našao u problemu zbog nesvakidašnje ozljede na treningu.

U podcastu kojeg vodi Ariel Helwani otkriveno je da Cormier ima posjekotinu iznad lijevog oka što može biti jako opasno. Ako ne zaraste dobro, ovakva rana bi se mogla otvoriti već pri prvom udarcu, a time bi mogli početi i veliki problemi za vrijeme borbe. Cormier je otkrio kako je zaradio ovu ozljedu.

'Tu posjekotinu iznad oka sam zaradio na treningu. Moj sparing partner Thiago me dobro zakačio. Puno ljudi na sparingu koristi male rukavice i jedva se dodiruju. To nije trening. Kada koristim male rukavice želim da me udaraju tako da se moram kretati i izbjegavati udarce i što više koristiti hrvačke vještine. Tražim da me sparing partner udara sa 75 ili 80 posto snage. Želim osjetiti ako ne napravim ono što sam trebao', otkrio je Cormier koji ne brine zbog ozljede:

'To samo znači da se odlično pripremam. Izvadit ću šavove u četvrtak, a do tada ću zaštiti posjekotinu i paziti na treninzima što je više moguće. Sparirat ću kao i većina boraca, a to znači nema prave borbe nego samo dodirivanje', zaključio je Amerikanac.