Uoči meča godine

Poznati MMA novinar ni s čim izazvan prozvao Stipu Miočića što je šokiralo Cormiera: Čuo sam da je to bio njegov uvjet

19.06.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Američki Hrvat iz Clevelanda Stipe Miočić, prvak UFC-ove teške kategorije, posljednjih tjedana puni medije

Razlog je naravno meč između Stipe Miočića i Daniela Cormiera koji bi se trebao održati 15. kolovoza u Las Vegasu. Od prije je poznato kako je oktogon nešto manji nego u ostalim dvoranama (nešto manje od 50 m kvadratnih u odnosu na uobičajenih 70m) pa će stoga meč ova dva teškaša biti specifičan.

I upravo je veličina kaveza izazvala burne reakcije, pogotovo nakon što je poznati MMA novinar Ariel Helwani, ni sa čim izazvan, izjavio:

'Čuo sam da je veličina kaveza bio uvjet s Miočićeve strane.'

Naravno, tu informaciju nije provjerio s Miočićevim timom nego se oslonio na svoj izvor…

Kada je to rekao Cormieru, kojeg je ta izjava iznenadila, rekao je:

'Veličina kaveza nije bila u ugovoru. To bi bilo dobro za mene jer manji oktogon ide meni u prilog. Ja sam tip borca koji želi biti blizu suparnika, koji želi biti u stand up borbi i tip borca koji se želi hrvati. Ja sam se već borio u manjem kavezu, u Strikeforceu. Ajmo reći kako sam malo više navikao na takav kavez u odnosu na Stipu', kazao je Cormier.

Na temu kaveza Stipe Miočić se nije oglasio, ali sudeći po informacijama koje dolaze iz SAD-a moguće jest kako je ta ideja krenula iz njegova tima. Ali, ovakvo dizanje tenzija uoči meča godine možda nije ispalo najspretnije.