Kvaka pjaca 23

Dani Olmo seli u moćan talijanski klub; u igri nisu samo milijuni eura, nego lukav trik kojim se kvare planovi Milanu

21.11.2019 u 12:11

Bionic
Reading

Nakon što se pojavila vijest kako je Barcelona ozbiljno zagrizla da što prije u klub vrati 21-godišnjeg Danija Olma, koji je u pet sezona provedenih u Dinamu postao jedan od boljih mladih igrača u Europi, u igru za sjajnog veznjaka naglo se uključio talijanski velikan Juventus

Kako stvari stoje, Dani Olmo će u zimskom prijelaznom roku napustiti Dinamo, a jedine dvije stvari koje nisu poznate jest koliko će zaraditi klub iz Maksimirske te u koji će se klub preseliti. Otprije je poznato to da prema Transfermarktu Olmo vrijedi 30 milijuna eura, ali isto tako je poznato da ga Dinamo vjerojatno neće pustiti za manje od 40 milijuna eura, koliko je navodno bio spreman platiti Manchester City.

Uostalom, odlazak Olma nekoliko puta najavio je i trener Nenad Bjelica te vjerojatno već razmišlja o alternativnim rješenjima i priključenju novih mladih nada 'modrih'.

S obzirom na to da je najveći transfer u povijesti Dinama onaj Marka Pjace, koji je u ljeto 2016. prodan u Juventus za 23 milijuna eura, jasno je da će Olmo debelo oboriti taj rekord.

No tu dolazimo do najzanimljivijeg dijela koji je vezan upravo za Marka Pjacu. Idemo redom…

Naime, kako piše Calciomercato, dva talijanska velikana jako su zagrizla za dovođenje Olma u svoje redove. Prvi je AC Milan, u kojem jednu od ključnih uloga obavlja Zvonimir Boban, koji zna baš sve o Olmu, a drugi je moćna Roma, koja u njemu vidi 'španjolsku verziju Tottija'.

No dok ta dva kluba polako slažu ponudu s kojom će ići u Maksimir, mogao bi ih preduhitriti Juventus te je smislio pakleni plan. Kako piše Tuttosport, čelnici Juventusa jako su zagrizli za mladog Španjolca. Naravno, Juventusu u prilog idu prije svega odlični odnosi koje imaju s čelnicima Dinama te činjenica što se pojavila vijest kako bi se Marko Pjaca, kojeg ugovor za Juventus veže do lipnja 2021., želio vratiti u Maksimir.

  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Naravno, nakon svih problema s ozljedama i padom samopouzdanja to bi mogao biti spas karijere za Pjacu, a samim time Dinamo bi dobio veliko pojačanje, što je potvrdio i trener Bjelica, te bi uz sve to dobio igrača koji bi, ako ga zdravlje posluži, dostojno zamijenio Olma.

Ako je netko majstor za vraćanje u život posrnulih nogometaša, onda je to Bjelica, a najbolje to dokazuje Bruno Petković, napadač koji je u Italiji, u kojoj je godinama tražio priliku, upao u anonimnost.

Dakle Juventus ima moćno oružje u svojim rukama i na osnovi Pjace (posudba ili otkup ugovora) mogao bi dovesti Olma za iznos koji bi zadovoljio sve strane. Trik kojim su se odlučili poslužiti je legalan i uobičajen u nogometnom biznisu, a onih 23 milijuna eura, koliko su već platili Dinamu za Pjacu, vjerojatno misle nadoknaditi jednoga dana, kada eventualno budu prodavali Olma.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić