riješene sve dileme

Dani Olmo ostaje bez najboljeg suigrača; supernapadač Timo Werner potpisao za velikana u transferu vrijednom 50 milijuna eura

18.06.2020 u 17:00

Bionic
Reading

Njemački 24-godišnji reprezentativni napadač i član RB Leipziga Timo Werner od sljedeće sezone će igrati za Chelsea, potvrdio je u četvrtak engleski premierligaš u objavi na svom internetskom portalu

Njemački 24-godišnji reprezentativni napadač i član RB Leipziga Timo Werner od sljedeće sezone će igrati za Chelsea, potvrdio je u četvrtak engleski premierligaš u objavi na svom internetskom portalu.

Werner će službeno prijelaz ostvariti u srpnju, kad će morati proći i liječnički pregled.

'Oduševljen sam što ću potpisati za Chelsea, iznimno sam ponosan što se dolazim u taj veliki klub', izjavio je napadač RB Leipziga u službenom priopćenju u kojem se zahvalio svom dosadašnjem klubu i navijačima za fantastične četiri godine koje je proveo tamo.

'Zauvijek ćete ostati u mom srcu', poručio je svojim sadašnjim suigračima, klupskim zaposlenicima i navijačima.

Werner će do kraja bundesligaškog natjecanja igrati za RB Leipzig u kojem je ove sezone s 32 pogotka u 43 službena nastupa uvjerljivo najbolji strijelac, a ima i 13 asistencija.

Financijski detalji transfera nisu navedeni u priopćenju, a britanski mediji navode da je Chelsea aktivirao Wernerovu izlaznu klauzulu iz ugovora s RB Leipzigom, koja iznosi 50 milijuna eura.

'Veselim se novoj sezoni s novim suigračima, novim trenerom i navijačima Chelseaja. Pred svima nama je vrlo uspješna budućnost', poručio je Werner koji je dugo bio i na meti Liverpoola, ali je Chelsea bio uspješniji u pregovorima.

'Vrlo smo uzbuđeni što je Timo Werner odabrao Chelsea. On je vrlo cijenjen igrač u Europi, što nije čudno s obzirom na to da se radi o vrlo rijetkoj mješavini mladog i uzbudljivog igrača koji se ujedno već i dokazao', izjavila je direktorica londonskog kluba Marina Granovskaja.

Werner je seniorsku karijeru započeo u Stuttgartu, a od 2016. nosi dres RB Leipziga za koji je u svim natjecanjima postigao ukupno 93 pogotka uz 40 asistencija.

Uz Wernerovu pomoć, RB Leipzig je ove sezone stigao do četvrtfinala Lige prvaka. Ovogodišnja završnica bit će organizirana u formi 'Final 8' turnira u kolovozu, a sve će utakmice biti odigrane na dva stadiona u Lisabonu. RB Leipzig će tamo nastupiti bez Wernera, a ako Chelsea nekim čudom preokrene zaostatak 0:3 iz prve utakmice osmine finala protiv Bayerna, Nijemac neće moći zaigrati u četvrtfinalu ni za svoj novi klub.