odlične vijesti za hrvata

Mario Pašalić ima itekako važnu ulogu u transferu kojeg će Nijemci zapisati zlatnim slovima

13.06.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Nijemci su već neko vrijeme u 'pogonu', a od sljedećeg vikenda nogomet bi se trebao zaigrati i u Engleskoj. A kada se 'lopta vrti', onda se vrte i priče o mogućim transferima.

I tako se već nekoliko dana spominje kako će Timo Werner, napadač njemačkog RB Leipziga ovog ljeta preseliti u Chelsea, za iznos između 55 i 60 milijuna eura.

Realizira li se taj transfer, Werner će postati vlasnik rekordnog posla među njemačkim igračima, jer dosad je tu laskavu titulu nosio Leroy Sane kojeg je Manchester City kupio za 'samo' 52 milijuna eura.

No, ono što je važno spomena u ovoj priči jest da će u ovom projektu važnu ulogu imati i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Naime, zbog poštivanja financijskog fair-playa, Chelsea mora prodavati igrače, a zasad je upravo Pašalić prvi igrač 'plavaca' koji ima konkretnog kupca s ispunjenim financijskim uvjetima.

Riječ je dakako o Atalanti, koja nakon dvije godine posudbe želi Pašalića ugovorom vezati uz svoj klub, a za taj posao Chelseaju mora isplatiti 13,5 milijuna funti.

I da nije riječ samo o medijskim špekulacijama, potvrdio je Atalantin direktor Giovanni Sartori.

'Kupit ćemo Mario Pašalića od Chelseaja i potpisati s njime stalni ugovor. Želimo iskoristiti opciju prvokupa'.