napeto u dinamu

Dani Olmo ima razloga za zabrinutost; Nenad Bjelica otkrio što ako ne potpiše novi ugovor: Ima tko će igrati...

08.01.2020 u 17:27

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u utorak su započeli s pripremama za proljetni dio sezone, a najveći je interes i dalje za status Danija Olma. Španjolac je definitivno prerastao Dinamo i HT Prvu ligu, odbio je novi ugovor i čeka transfer. No, za njega još nije stigla ponuda koja bi zadovoljila čelnike 'modrih'

Barcelona je navodno za Danija Olma (21) Dinamu ponudila odštetu od 10 milijuna eura. Besramno i bezobrazno malo za igrača kojeg Transfermarkt procjenjuje na 35 milijuna eura. Realno, sad je svima jasno kako Dinamo ne može očekivati desetke milijuna eura koji su 'plutali' medijskim prostorom kad su svi zainteresirani nabijali cijenu zvijezdi 'modrih'.

Realnost je takva da bi se na Maksimiru zadovoljili s 25 milijuna eura odštete i postotkom od nekog budućeg transfera Danija Olma, posebice ako ove zime ne ode u Barcelonu koja mu je i matični klub iz čije je omladinske škole stigao u Dinamo.

Situacija nije povoljna, kako za Olma, tako ni za Dinamo. Nekoliko je mogućnosti, a ona s prodajom ove zime izgledala je idealno sve do ponižavajuće ponude koja je stigla iz Barcelone. A Olmo se nada pozivu u reprezentaciju Španjolske za Euro i to će najlakše ostvariti igrajući za Dinamo, a ne dokazujući se u novom klubu. Posebice ako ode u neku od jačih europskih momčadi, a sve su redom već 'posložene' i mjesta za razvijanje i uigravanje novih igrača jednostavno nema.

Zato su isplivale preostale dvije opcije. Prva je 'win-win' za Olma i za Dinamo. A to je da Španjolac potpiše novi ugovor koji mu je ponuđen i po kojemu bi na godinu zarađivao oko milijun i 200 eura na godinu. Postao bi tako najplaćeniji nogometaš Dinama u povijesti, ostao bi još najmanje jednu sezonu na Maksimiru, bio igrač oko kojeg bi trener Nenad Bjelica gradio momčad za još jednu godinu u Ligi prvaka.

'Najbolje je ono što je najbolje i za Dinamo i za Olma. Potpiše li Dani novi ugovor, na njemu ćemo graditi našu igru na proljeće', otkrio je Nenad Bjelica koji je svjestan kako bi treća opcija bila pogubna za sve.

Treća opcija? Da, prema tom scenariju Olmo odbija potpisati novi ugovor s Dinamom, a to znači da mu automatski pada cijena. Dinamo bi mogao postati predmetom ucjena klubova koji žele kupiti Olma, možda bi Španjolac na kraju i otišao bez odštete. No, ako se u Dinamu zainate mogu ga prodati negdje u Moldaviju ili Azerbajdžan. Pa se ti, dečko, igraj...

Tu opciju nitko za sada ozbiljno ne razmatra, ali treba biti spreman na sve. Ovo je surovi profesionalizam, emocija ovdje nema, sve se vrti oko novca, a Dani Olmo je 'zlatna koka'. No, može se i bez njega...

  • +3
Dinamo krenuo s pripremama Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

'Ne potpiše li, neki će drugi igrači dobiti prednost. Ne opterećujem se time, o tome se brine klub, a ja se pripremam kao da će Olmo ostati. Ne ostane li, imamo puno rezervi u našim igračima Ivanušecu, Majeru i Gojaku koji ga mogu dostojno zamijeniti, tako da me to ne uznemirava. Ima tko će igrati...', hladno je kazao trener Dinama Nenad Bjelica.

Poruka je jasna, ako Dani Olmo sad ne dobije dobru ponudu, a do sada je nije dobio, najpametniji je potez da potpiše novi ugovor s Dinamom. Jer taj novi ugovor ga ne bi sprečavao da ode ako dođe dobra ponuda. Ostane li na proljeće, a ne potpiše novi ugovor, sigurno će pasti u drugi plan, a tu onda gube svi. Sad su na potezu Olmovi menadžeri i obitelj koja se brine za njegovu karijeru, svima mora biti jasno da ni ostanak u Dinamu nije kraj svijeta. Dapače, možda je početak neke nove, još i bolje priče...