MILIJUNI U IGRI

Dani Olmo bio je na pragu nogometnog velikana, a sada je poznato zašto je taj transfer na kraju propao

23.01.2020 u 16:12

Bionic
Reading

Dani Olmo karijeru će nastaviti u Leipzigu, a španjolski reprezentativac mogao je lako završiti i u talijanskom velikanu Milanu, ali to se nije realiziralo zbog prevelikih zahtjeva ljudi koji se brinu oko njegove karijere

Dinamo je izgubio svoju najveću zvijezdu, sapunica koja je trajala mjesecima došla je svojem kraju, a na kraju je Leipzig bio klub koji je ponudio najbolje uvjete samom igraču i zadovoljio apetite Dinama. Detalji oko njegovo prelaska su poslovna tajna, a vrijednost transfera razlikuje se u pojedinim medijima u par milijuna.

Dio prostora Olmov transferu posvetili su i talijanski novinari, jer su neki od njih bili uvjereni da bi Španjolac trebao završiti u Milanu. To se nije dogodilo, a Gianluca Di Marzio, poznati talijanski novinar kada su u pitanju transferi, otkrio je mogući razlog.

'Olmo je bio velika Milanova želja, ali nije otišao na San Siro jer su njegovi agenti tražili ogromnu proviziju. Nevjerojatno je da su tražili čak 11 milijuna eura od Milana za završavanje ovog posla', rekao je Di Marzio na Sky Sportu.

Koliko je bila provizija od Leipziga nije poznato...

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Njemu je najgore jer se morao odlučiti. Imao je nekoliko jako dobrih ponuda i odlučio se za Leipzig. Vjerujemo da će tamo pokazati sve ono što je pokazivao u Dinamu. Dosta se emotivno oprostio od ekipe, ali to je život. Mi moramo bez njega, a on bez Dinama. Želimo mu sve najbolje', rekao je trener Bjelica pa opisao rastanak:

'Pozdravio se s dečkima. Pokušao je nešto kratko reći, ali nije uspio. Bilo mu je jako teško. To je klub koji je na vrhu Bundeslige i jako dobro razvija igrače. Svake godine su sve bolji, imaju dobrog trenera i forsiraju mlade igrače. Igraju Ligu prvaka i Olmo će se tamo sigurno razviti.'