REKORDNI TRANSFER

Dani Olmo se već oprostio od suigrača: Velikan došao po njega u Rovinj, Dinamo će dobiti 40 milijuna eura

23.01.2020 u 09:30

Bionic
Reading

Dani Olmo karijeru će nastaviti u njemačkom RB Leipzigu koji nudi 16 milijuna eura koji se bonusima mogu vrlo lako popeti do 40 milijuna eura. Kako doznajemo, Olmo se već oprostio od suigrača...

Dani Olmo dobio je ponude Barcelone, Milana, Wolverhamptona i RB Leipziga, a upravo je njemački sastav najveća želja mladog Španjolca koji vjeruje da bi tamo mogao napraviti iskorak i dobiti veću minutažu nego primjerice u Barci. Njemački sastav Dinamu nudi 'samo' 16 milijuna eura, ali taj bi se iznos s bonusima vrlo lako mogao popeti i na oko 40 milijuna eura.

Od prije je poznato kako je trener Leipziga Julian Nagelsmann Olma vidio kao idealnog igrača za stil igre koji njeguje, ali klub nije želio uplatiti više od 16 milijuna eura na ime odštete. Zato su odlučili ponuditi dodatne bonuse koji bi taj iznos mogli uvećati za više nego dvostruko.

TIjekom četvrtka stigla je iz Rovinja informacija kako je sve dogovoreno i da 21-godišnji Olmo odlazi u RB Leipzig. Dinamo će dobiti dodatnih dva milijuna eura svaki puta kada klub sa Španjolcem uđe u Ligu prvaka, a za svakih 15 utakmica koje odigra u dresu novog kluba Dinamu bi trebalo pripasti dodatnih milijun eura, kao i 10 posto od idućeg transfera.

Računica je vrlo jasna. Dinamo odmah dobiva 16 milijuna eura, a Olmo potpisuje na 4,5 ili pet godina. Ako u tih pet sezona Leipzig svaki put uđe u Ligu prvaka što i nije neočekivano, Dinamo će dobiti dodatna dva milijuna po sezoni, odnosno ukupno 10 milijuna eura. Dodatnih dva milijuna svake sezone Dinamo bi mogao dobiti ako Olmo odigra barem 30 utakmica po sezoni što također nije nemoguće.

Ako uzmemo prvu sezonu prilagodbe, ostaje četiri godine, odnosno osam milijuna eura. Na kraju ostaje i njegov transfer iz Leipziga koji bez pretjerivanja može biti 50 milijuna eura, a možda i više. Ako bude 50 milijuna, Dinamu će pripasti dodatnih pet milijuna što bi ukupnu cifru dovelo do traženih 40 milijuna eura koliko je Dinamo i priželjkivao za Olma.

Osim Barcelone, Milana, Wolverhamptona i RB Leipziga, za Olma je navodno zagrizao i Bayer Leverkusen i Hertha Berlin, a interes je obnovila i Borussia Dortmund koja se navodno spremala svima pokvariti posao i ponuditi puno više od Leipziga.

Ovo je vjerojatno čelnike Leipziga dodatno motiviralo da odmah završe posao. Olmo bi već u popodnevnim satima trebao promijeniti klub.