ostaje ili odlazi?

Dani odluke u karijeri Matea Kovačića: Dvije su mogućnosti gdje će nastaviti igrati

25.06.2019 u 16:58

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik As javlja kako bi u sljedećih tjedan dana Chelsea trebao odlučiti hoće li zadržati Matea Kovačića u svojim redovima, a ako se to ne realizira, milanski Inter čeka svoju priliku da vrati našeg veznjaka u svoje redove...

Hrvatski 25-godišnji reprezentativac opet je na prekretnici svoje karijere. Iako je osvojio tri Lige prvaka i jednu Europsku ligu u posljednje četiri sezone, svejedno time nije osigurao mjesto niti u Realu s kojim ga veže ugovor niti u Chelseaju gdje je na posudbi.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mateo Kovačić sigurno se neće vratiti u svlačionicu madridskog kluba, a španjolski dnevnik As tvrdi kako će Chelsea unutar tjedan dana odlučiti hoće li ga zadržati kod sebe. Postoji problem oko zabrane kupovanja nametnute londonskom klubu, ali postoji 'rupa' u zakonu jer je došao prije nego što je kazna stupila na snagu.

Londonski klub je bez trenera nakon odlaska Sarrija u Juventus, a spominje se Frank Lampard kao nasljednik. Pitanje je uklapa li se Kovačić u njegove planove.

Ako Mateo i bude otpisan, postoji druga zainteresirana strana. Radi se o milanskom Interu za koji je već igrao prije nego što je stigao u Real. Plavo-crne preuzeo je Antonio Conte koji ne bi imao ništa protiv povratka hrvatskog reprezentativca.

U cijeloj priči važnu ulogu imat će i Real Madrid koji za Kovačića traži 50 milijuna eura, kako bi pokrpao dio rupa u proračunu nastalih kupovinom Hazarda, Jovića, Militaoa, Mendyja i Rodryga, dok je moguće da će još pokoje zvučno pojačanje sletjeti u Madrid u nastavku ljeta pa uprava pokušava prodati igrače u vrijednosti od 500 milijuna eura.

U svakom slučaju, za hrvatsku reprezentaciju najvažnije je da Kovačić nađe klub u kojem će redovito igrati, što nije bio slučaj u Realu, a situacija se nešto popravila u Chelseaju...