NAŠI SU FAVORITI?

Danci u strahu od Kauboja: 'Nitko nas nije tako pregazio!'

24.01.2013 u 22:44

Bionic
Reading

Danski izbornik Ulrik Wilbek vjeruje da je Hrvatska bila ta koja je trebala osvojiti zlato na Olimpijskim igrama u Londonu.

Hrvatska i Danska redovito se susreću na velikim natjecanjima posljednjih godina. Osim na EP-u u Norveškoj gdje su Danci došli do zlata uz dvije pobjede nad Kaubojima, uglavnom su naši bili ti koji su izlazili kao pobjednici iz međusobnih susreta. Sada se rivali ponovo susreću u polufinalu SP-a u petak, a danski izbornik ne može zaboraviti težak poraz 32:21 na Olimpijskim igrama ljetos u Londonu.

'Pokušavam to zaboraviti. To je jedina utakmica koje se mogu sjetiti da smo igrali kao protiv zida, tako dobro uigrane ekipe, koja nam nije dopuštala da šutiramo i samo nas je dobivala na kontre dok mi nismo mogli kontrirati njih. Jednostavno su nas pregazili,' izjavio je Ulrik Wilbek za danski portal Sporten.dk pa dodao:

'Zastrašujuće je da smo izgubili 11 razlike na Olimpijskim igrama, ali srećom tada nismo igrali dobro kao sad. No oni su ostali na nivou iz Londona, gdje su trebali osvojiti zlato.'

Danski respekt prema Golužinim izabranicima je velik.

'Hrvatska je definitivno ekipa koja igra najbolje na SP-u. Imali su najteže utakmice i riješili su ih impresivno. Pobijedili su Francuze sedam razlike, a i Španjolce. Ne briga ih koliko je težak put kojeg izaberu. Bit će teško, ali vjerujem da će to biti i vrlo atraktivna utakmica. Naša mala prednost je što ulazimo u dvoboj kao autsajderi. Oni su favoriti i mi to trebamo iskoristiti. Pokušat ćemo ih iznenaditi na svim frontama, pokušat ćemo preuzeti inicijativu u toj borbi,' zaključio je Wilbek.

Zanimljivo, upravo je Wilbek proglašen u anketi Međunarodne rukometne federacije najboljim svjetskim trenerom u 2012. godini. Nagradu je iz ruku IHF-ova predsjednika Hassana Moustafe primio u Barceloni.