DOPING AFERA

Danas bi karijera Marija Vuškovića mogla biti zapečaćena. Što će odlučiti sud u Frankfurtu?

17.03.2023 u 11:56

Bionic
Reading

Pred sudom Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu ¸bivši igrač Hajduka je optužen za uzimanje nedozvoljenih sredstva, a sudska odluka koja bi mu trebala odrediti karijeru

Mario Vušković, bivši igrač splitskog Hajduka, danas će saznati nastavlja li karijeru, pauzira li na duži vremenski period ili ide u zatvor zbog uzimanja dopinga.

Podsjetimo, razlog sudskog procesa koji se vodi protiv hrvatskog igrača u dresu HSV-a i zbog kojeg je trenutačno suspendiran je pozitivan nalaz na doping-testu sredinom studenog prošle godine.

Mario u prilog ne ide činjenica da su i rezultati B uzorka potvrdili rezultate A uzorka na eritropoetin, supstancu koja se smatra dopingom.

Vuškovićeva obrana se bazira se na tome da tada nije znao dobro njemački jezik te nije bio detaljno upoznat sa svojim pravima. Naime, Vušković je uvjeren kako čašica koju je dobio za davanje urina nije bila propisno zatvorena tj. da je bila kontaminirana.

Po njemačkom zakonu, ako primjerice Vušković ne uspije dokazati da je nedužan, čeka ga oštra kazna.

U takvo što nitko ne vjeruje jer je Vušković prošao poligraf čime je otklonjena sumnja u namjerno uzimanje dopinga. Kazne li ga sa četiri godine zabrane igranja karijera mu je upitna. Ugovor s HSV-om mu traje do 2025. i ako bude proglašen krivim, prema tom scenariju mogao bi zaigrati tek 2027. Bez kluba s predugom pauzom i obilježen. Svi se u HSV-u, hrvatskom nogometu nadaju da će stariji brat nove mlade zvijezde Hajduka Luke Vuškovića ipak proći nekažnjen i da će nastaviti svoju obećavajuću karijeru.