IMA I JEDNA DOBRA VIJEST

Bizarno Uefino pravilo izbacilo Hajdukovog kapetana iz polufinala Lige prvaka

16.03.2023 u 19:51

Bionic
Reading

Mladi Hajdukovi nogometaši za nešto više od mjesec dana, točnije 21. travnja, u Nyonu igraju polufinale juniorske Lige prvaka

Suparnik momčadi Marijana Budimira bit će talijanski Milan. Naravno, s obzirom na dosad prikazano, niti pred milanskim Crveno-crnima Bili tići nemaju se čega bojati.

Iako će imati jedan veliki hendikep. Naime, u toj utakmici neće igrati Marko Capan, koji je u Dortmundu nosio kapetansku vrpcu.

A razlog je pomalo bizaran. Naime, prema pravilima Uefe kada veliki dio momčadi protestira žuti karton sudac pokazuje kapetanu.

To se dogodilo i u srijedu u Dortmundu. Kada je dosuđen jedanaesterac za Borussiju protestirala je većina igrača, a najdeblji kraj izvukao je Capan upravo zbog kapetanske trake.

Žuti karton Capanu nije objavljen na službenoj stranici Uefe, prošao je 'nezamijećeno', ali je ušao u zapisnik i samim time taj mu je karton evidentiran.

No, Budimir za utakmicu protiv Milana, a što vjerojatno niti trener prve momčadi Ivan Leko neće imati ništa protiv, može računati na Luku Vuškovića.

Bio je Vušković dio te juniorske momčadi, ali je u utakmici protiv Šahtara, igranoj na Poljudu 8. veljače zaradio crveni karton, a suspenziju je odradio u ogledima protiv Manchester Cityja i Borussije.

  • +21
Doček juniora Hajduka u Splitu nakon plasmana u polufinale Lige prvaka mladih Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
  • +3
Slavlje juniora Hajduka, 15.3.2023. - Borussia Dortmund - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic
  • +15
Borussia Dortmund- Hajduk, 1/4 finale UEFA U-19 Lige prvaka mladih, 15.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic