SVI UZ RUKOMETAŠE

Dan za pamćenje; više od polovice stanovništva pred televizorom

29.01.2019 u 09:29

Bionic
Reading

Nevjerojatno zvuči da je gotovo polovica populacije u Danskoj gledala jednu rukometnu utakmicu, a upravo se to dogodilo u finalu

Danska će dugo pamtiti 27. siječanj 2019. godine. Njihova rukometna reprezentacija okitila se prvom titulom svjetskog prvaka u povijesti, a način na koji su to učinili je doista impresivan.

U jednosmjernom finalu njihovi skandinavski rivali Norvežani nisu imali previše šanse i utakmica je praktički bila riješena već u prvom poluvremenu. Susret je na kraju završio pobjedom domaćina 31:22, a danski navijači u deliriju su proslavili naslov sa svojim ljubimcima.

Dan kasnije pojavio se još jedan zanimljiv podatak, piše RTL. Nevjerojatno zvuči da je gotovo polovica populacije u Danskoj gledala jednu rukometnu utakmicu, a upravo se to dogodilo u nedjeljnom finalu.

U Danskoj stanuje 5,77 milijuna ljudi, a sinoć je susret protiv Norveške pred malim ekranima pratilo u prosjeku 2,7 milijuna, a u jednom trenutku utakmicu je gledalo preko tri milijuna stanovnika Danske!

  • +3
SP u rukometu, polufinale: Danska - Francuska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Danci su tako nakon tri poraza u dosadašnjim finalima osvojili prvi svjetski naslov, a 27. siječnja ući će u povijest i zbog gledanosti te utakmice.