NOGOMETNA TRŽNICA

Dan velikih valova: Gvardiol ide kod Kovačića, vatreno društvo dobiva i Lovren

02.08.2023 u 08:54

Bionic
Reading

Ova srijeda mogla bi biti jedan od najaktivnijih dana prijelaznog roka kada su u pitanju hrvatski nogometaši na međunarodnoj sceni

Kako smo već javljali očekuje se da će danas biti završen dugotrajni pregovarački proces između Leipziga i Manchester Cityja te da će 21-godišnji hrvatski stoper Joško Gvardiol potpisati za aktualnog prvaka Engleske i pobjednika Lige prvaka.

Odšteta iznosi 90 milijuna eura, a 20 posto od te svote, dakle, 18 milijuna trebalo bi završiti u Dinamovoj blagajni.

>> Obrat u slučaju Gvardiol, Dinamo će zaraditi milijune

Istovremeno britanski Daily Telegraph javlja kako će drugi hrvatski stoper, 26-godišnji Duje Ćaleta-Car, danas postati igrač Lyona u kojeg stiže nakon razočaravajuće epizode u engleskom Southamptonu. U ovom slučaju odšteta je pet milijuna eura te se još samo čeka da Ćaleta-Car obavi liječničke preglede te se priključi Dejanu Lovrenu.

Iako je, poput Mislava Oršića, dobar dio prošle sezone bio gledatelj u, sada već bivšem engleskom premijerligašu Southamptonu, povremeni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta Car (23 nastupa za Vatrene) ima iza sebe veliko međunarodno iskustvo i to stečeno baš u Francuskoj u kojoj je četiri sezone nosio dres Marseillea.