REZULTAT U DRUGOM PLANU

Dan poslije derbija ključan je za Hajduk!

22.02.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Mladoj momčadi ne trebaju povici 'Hoćemo pobjedu' prije prvog sudačkog zvižduka. Jer porazi od Intera 0:3 i Istre 1961 0:1 su započeti upravo povećim pritiskom od strane navijača

Tako misli korisnik community portala Tribina.hr naziva duje_kh, i sam veliki navijač splitskih bijelih. U svojoj analizi iznosi tezu kako je derbi prilika da splitski klub afirmira neka nova, mlada hajdučka lica.

Da, ja ne razmišljam o derbiju kao vrhuncu sezone, ne razmišljam o derbiju kao priliku za osvetu za godine Dinamove dominacije, ne razmišljam o derbiju kao prilici za nadoknadu velikih -8 bodova. Ne, ja derbi vidim kroz 3 različite prizme.... Derbi je puno više od 3 boda, derbi je puno više od negativnog rivalstva s modrima i derbi je puno više od nepotrebne pirotehnike (ali prelijepe). Hajduk mora više razmišljati o danu poslije derbija, nego o samom rezultatu.

Derbi samo na MAXtv-u

Najavu utakmice Hajduk - Dinamo i sve TV preporuke možete pronaći OVDJE.

Predugo su u klubu ove utakmice bile od prevelike važnosti, utakmice u kojima se previše gubilo, a malo toga dobivalo. Ajmo napraviti zaokret, ajmo razmišljati o sutra, o danu poslije sutra, o novim euro kvalifikacijama, o rosteru za slijedeću sezonu...... 3 boda iz ove utakmice se čine premalo kada gledamo unaprijed. Hoće li se koja minuta ponovo dati nekom nadarenom tiću? E to je već stvar strategije. Strategije koja je na prošlom derbiju bila ispravna (po meni definitivno), a nadam se da će se nastaviti istom putanjom.


Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja! Ovoga smo puta uzeli analizu korisnika Duje_kh.

Na muci se poznaju Hajduci

Situacija je kritična, stopera nema ni za lijek. Sva četiri su ozlijeđena (Nižić je tek prinova), jedan se možda oporavi (Milić), a na treneru je da smisli lijek za Dinamove napadače. Hajduk godinama izbacuje redom kvalitetne stopere, redom izbacuje igrače koji su barem okusili ukrajinski nogomet, ako ne i onaj malo jači. Stoga straha ne treba biti. Treba zagrabiti na vječno nepresušni izvor mladih nogometaša i reći: 'Evo vam šansa.' Je li to Elez, stvar je na treneru, no ako rival igra s mladićem od 17 godina, zašto ne bi i mi. Među ostalim, primjer derbijskih debitanata je uvijek završavao pozitivno, barem po Hajdukove financije: Vukušić, Bartulović pa i Carević. Svi su debitirali baš na derbiju i nitko nije razočarao. Uvjeran sam da će se na ovoj stoperskoj muci bolje iskazati Elez nego Nižić ili Lima. Mišo, daj priliku Elezu pa da omladinskoj školi dodamo još jedan plus u ukupnom broju igrača. Plus kod navijača, plus u omladinskoj školi, plus kod skauta.... i naravno, dobit ćeš još jednog kandidata za prvu momčad. I to besplatno. Ako nastaviš hrabro kao i dosad.

Vječiti izlog zanimljiv menadžerima

Maloča navodno ima konkretnu ponudu iz Rusije, a na Poljudu snivaju još jednu kapitalnu prodaju. Rado bi se rješili Vukovića, a za transfer je potreban dobar nastup od barem jednog gola. Vuković je najbolji u napadu, zato nema smisla ga žrtvovati negdje drugdje. Bijeli ne bi ni trepnuli da se pojavi dobra ponuda za Andrijaševića, a on je dobar kao onaj igrač iza napadača. Žrtvovati ga u defanzivnom redu je gubitak u igri, ali gubitak u šansi za prodaju. Kamo sreće da stigne 3 milijuna eura ponuda za novopečenog reprezentativca.... Ponuda stiže za igrača koji dominira vezom i šalje upotrebljive lopte. Igrom kakvom nas je Andrijašević u nekoliko puta razmazio ove sezone. Ostali su također u izlogu, ali svojim trenutnim statusom ne garantiraju maksimalnu pažnju skauta, no ne znači da derbi neće završiti bez upita ili konkretnih ponuda.

Emisija Tribina.hr


Gledajte Hajduk - Dinamo

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica uživo pratiti u sklopu tog community portala. Spomenute utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis) te u svega nekoliko poteza možete osigurati užitak gledanja još jednog dvoboja Hajduka i Dinama.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Mladoj momčadi puni stadion daje previše poleta

Samo dva puta je Hajduk imao 20 i više tisuća gledatelja i oba puta je izgubio. Nažalost, ni gola nije dao, a bio je blizu. Mladoj momčadi ne trebaju povici 'Hoćemo pobjedu' prije prvog sudačkog zvižduka. Jer porazi od Intera 0:3 i Istre 0:1 su započeti upravo povećim pritiskom sa strane navijača. Hajdukovi tići su odgovorili borbenošću, željom i motivom (što se jako cijeni), no u ključnim trenucima prevladava strah. Zato i 0 golova, zato i 0 bodova. Pun stadion znači i punu kasu. Maknemo li sve pretplatnike sa strane: 25.000 karata u prijevodu znači barem 1,5 milijun kuna što će se pozitivno odraziti na radnu zajednicu i igrače koji bi mogli dobiti koju plaću zaostatka. Naravno, tu je i strah od UEFA-e koja dolazi u inspekciju stoga se nadam da će navijači položiti svoj test. Europa klubu treba više nego bilo kakav sponzor.

Moj prijedlog sastava: Blažević – Vršajević, Elez, Nižić, Jozinović – Oremuš, Milić, Lima, Caktaš – Andrijašević – Vuković.

Naravno, ne bih započeo s igrom s dva napadača zbog obrambenih problema, već bih se skoncentrirao na borbu u veznom redu. Smatram da ova petorka može dobiti Dinamovce i svojom boljom igrom stvoriti barem tri prave šanse. Na Vukoviću, a poslije i na Maglici će biti da se barem jedna od tih šansi i realizira.

Iako bi u obrani igrala 2 debitanta ne smatram to tolikim problemom, ako vezni red odradi svoj dio posla. Očekujem i nastavak pozitivnog niza ne primanja golova u utakmicama MAXtv Prve lige, ako sve bude išlo po planu.