Dinamo otputovao u Moldaviju

Damir Krznar upozorio na veliku opasnost u redovima Šerifa te otkrio recept za pobjedu u zadnjoj prepreci pred Ligu prvaka

16.08.2021 u 10:15

Bionic
Reading

Damir Krznar najavio je susret sa Šerifom u Tiraspolu (utorak, 21 sat, Arenasport 1, MAXtv)

Dinamo će u utorak u 21 sat (Arenasport 1, MAXtv) igrati prvu utakmicu zadnje stepenice prema Ligi prvaka, a protivnik Modrih je stari znanac Šerif iz Tiraspola. Dinamo je danas otputovao u Moldaviju, a uoči puta susret je najavio trener Damir Krznar.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Imao sam priliku biti u dva okršaja protiv Šerifa 2012./2013. i dva puta je bilo uspješno, a nadam se da će biti i treći. Oni su izuzetno neugodna momčad, posebno u napadu, u kojem imaju tri izuzetna individualca - brzi su i mogu napraviti nered svakoj momčadi. Protiv toga se moramo braniti sistemom, strukturom. Defenzivno imaju zavidnu brzinu i čeka nas izazovna utakmica, ali vjerujemo da je kvaliteta na našoj strani. Želimo proći tu zadnju stepenicu i napravit ćemo sve da u tome i uspijemo', rekao je Krznar pa dodao:

'Bitno je biti strpljiv s puno posjeda. Kad sakrijete loptu takvoj ekipi, oni postaju nestrpljivi i onda kreće neorganizirani napad. Moramo iskoristiti međuprostor koji se tad otvori. To je plan. Trebat će nam puno pameti, strpljenja i znanja da ga realiziramo. Primijetili smo da je teren izuzetno klizav i nestabilan, a Zoran Zekić odmah me upozorio na to. To će se sve pokušati apsolvirati na zadnjem treningu i mislim da s te strane ne bismo trebali imati problema.'

Lirim Kastrati ne može igrati - Moldavci ga ne puštaju u zemlju jer ne priznaju Kosovo, a Modri imaju i nekih problema s ozljedama. 'Nema Lauritsena, Kastratija i Ademija, ali koga nema, bez njega moramo i možemo. Vjerujemo da će 23 igrača koja smo odabrali odgovoriti svakom zahtjevu i omogućiti nam miran i sretan povratak iz Moldavije. Svjesni smo svoje kvalitete, ali svjesni smo i da moramo biti mudri, pametni i strpljivi te prije svega izuzetno ponizni otići na put. Zadnji korak želimo odraditi vrlo studiozno i ponizno', zaključio je Krznar.

Dok čekamo nove europske izazove Dinama, pogledajte još jednom najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.