oproštaj od hajduka?

Damir Burić 'otvorio dušu': Bio sam trener u Bundesligi i Ligi prvaka. Ne znam kada ćete imati trenera da se s tim može pohvaliti

13.12.2019 u 14:42

Bionic
Reading

U Hajduku već neko vrijeme polagano 'vrije', situacija na Poljudu nije bajna, a najbolje to na svojoj koži osjeća trener Damir Burić. 'Bili' su na ljestvici drugi iza vodećeg Dinama, ali kritike na njegov račun su konstanta. U nedjelju (15. prosinca, 17.30 sati, Arenasport 3) Hajduk na Poljudu dočekuje Istru, a konferencija za medije Damira Burića zvučala je kao - oproštajna

'Pravu priliku u Hajduku nikad nisam dobio, bez obzira na pobjede. Ja nisam osjetio dobrodošlicu, a vi ste vidjeli momčad koja je bila prva na ljestvici. Pored svega je bilo bušenje na sve strane. Ja sam to prihvatio kao normalno i tako ću nastaviti', kazao je trener Hajduka Damir Burić na konferenciji za medije uoči domaće utakmice 19. kola Hrvatski Telekom Prve lige s Istrom 1961 (nedjelja, 15. prosinca, 17.30 sati, Arenasport 3).

Posljednje je to kolo uoči zimske stanke, a Hajduk kraj jesenskog dijela dočekuje kao drugoplasirana momčad Hrvatski Telekom Prve lige. Nekima očito to nije dovoljno, ali Burić u ovom trenutku nije želio otkriti tko ga je to bušio.

'Ne bih ulazio u detalje, vi znate sve. Tko je to i odakle je to išlo...', dometnuo je kratko Burić.

Cijela konferencija za medije izgledala je više kao oproštaj Damira Burića od Hajduka, nego najava utakmice s Istrom. Pomalo čudno, ali trener Hajduka osjetio je potrebu braniti se te je analizirao svoj red otkako se vratio na klupu 'bilih'.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, NK Inter Zaprešić - HNK Hajduk Split Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ja sam profesionalac, radim svoj posao najbolje što znam bez obzira na komentare i pisanja. Ja se neću mijenjati, ostajem svoj i radim svoj posao, a sve što se događa oko mene mi je samo dodatna motivacija, da pokažem momcima kako se nositi s problemima. Ako me pitate ostajem li nakon Istre, mogu samo kazati da ste pitanje postavili krivoj osobi. Predsjednik se na početku tjedna očitovao na tu temu, mene ostalo ne zanima, ni tko dolazi, ni kada...', kazao je Burić i nastavio:

'Ako pratite moj rad od prvog dana, znate da sam od starta doživljavao destrukcije, da pravu priliku nisam ni dobio. Bez obzira na tri uvodne pobjede, odmah su prema meni bile upućene kritike, pravu priliku, podršku i dobrodošlicu nisam osjetio. Ali unatoč tome, unatoč destrukciji i bušenju vidjeli ste momčad koja se bori za vrh.'

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sve 'smrdi' na skori rastanak Burića i Hajduka. No, još uvijek aktualni trener 'bilih' samo je za kraj kazao:

'Meni je važno da istina izađe na djelo, ovo što sam ovdje doživio u šest mjeseci nisam doživio u 30 godina karijere. A radio sam u Bundesligi, bio pomoćnik u momčadi koja je igrala Ligu prvaka! Ne znam kad ćete opet imati trenera koji će se time moći pohvaliti... A ja svakoga mogu u lice pogledati', zaključio je Damir Burić.