NBAnapokon slavili

Dallas pobijedio Golden State, a Dončić se upisao u povijest NBA-a; izjednačio se s Durantom i Bryantom te je samo jedan igrač ispred njega!

25.05.2022 u 08:57

Bionic
Reading

U finalu Zapadne konferencije NBA doigravanja ipak se nije dogodila 'metla'. Košarkaši Dallasa na domaćem su parketu slavili 119:109 te su smanjili zaostatak protiv Golden Statea na 1-3

Serija se tako vraća u San Francisco, dom košarkaša Golden Statea. U noći s četvrtka na petak, od 3 sata po srednjeeuropskom vremenu, Golden State ima drugu meč loptu za prolaz u veliku finalnu seriju.

Inače, vrijedi podsjetiti kako se nikada u povijesti NBA lige nije dogodilo da je dalje prošla momčad koja je gubila 0-3. Od 146 slučajeva kada je bilo 3-0 samo su tri momčadi uspjele izjednačiti na 3-3, ali ni jedna nije kreirala potpuni obrat.

Dallas je u četvrtoj utakmici spojio dvije iznimno važne komponente za pobjedu protiv Golden Statea. Slovenac Luka Dončić je odigrao novu odličnu utakmicu, ali tome su se pridodali ostali igrači koji su kompletno gledano imali odličan šut iz igre.

Dončić je dvoboj završio s 30 koševa, 14 skokova, devet asistencija te po dvije ukradene lopte i blokade. Za tri poena je Dončić imao loših 3-11, ali su svi ostali igrači Dallasa itekako podigli prosjek u toj domeni.

No, ono što treba naglasiti jest podatak kako je Dončiću ovo bila 17. utakmica u play-off karijeri s minimalno 30 koševa čime se na drugom mjestu vječne ljestvice poravnao s veličinama kao što su Kevin Durant i Kobe Bryant koji su to također uspjeli kada si imali 23 godina (ili manje). Na vrhu je na toj listi LeBron James (21).

Bullock je za tri poena pogodio 6 od 10 lopti, Finney-Smith 4 od 7, Kleber 2 od 3, a Dinwiddie 2 od 5. Ukupno je Dallas imao sjajan 50-postotni šut iz igre (41 od 82), ali i odličnih 46.5 posto za tri poena (20 od 43).

Na poluvremenu je domaćin imao prednost od 62-47, dok je sve podigao na nedostižnih 99-70 na kraju treće četvrtine. Kod Golden Statea je Stephen Curry ubacio 20 poena uz pet skokova i osam asista, dok je Jonathan Kuminga dodao 17 koševa uz osam skokova.

NBA doigravanje, finale Zapada (četvrta utakmica):

  • Dallas - Golden State 119-109 (Golden State vodi u seriji s 3-1)