FIFA_SP_2018.svg

'igramo za obične ljude!'

Dalić odbrusio Englezima: Da je nama novaca koliko vi imate, gdje bi nam bio kraj!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 08.07.2018 18:49
  • Objavljeno 08.07.2018 u 18:26
Bionic
Reading

Zlatko Dalić smatra da je potrošena energija u posljednje dvije utakmice protiv Danske i Rusije problem uoči polufinalnog okršaja s Engleskom, no ulazak među četiri najbolje reprezentacije svijeta dao je dodatni elan i energiju njegovim igračima, kao i spoznaja da daju radost i veselje hrvatskom narodu...

Hrvatski izbornik zadovoljan je nakon što je njegova reprezentacija u subotu u Sočiju u infarktnoj utakmici svladala Rusiju i ponovila uspjeh generacije iz 1998. godine koja je također igrala u polufinalu svjetske nogometne smotre.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon dvije teške utakmice uoči sljedećeg okršaja s Engleskom glavni problem čini se da bi mogla biti fizička spremnost momčadi, ali izbornik nije zabrinut.

'Respektiramo Englesku, ali vjerujemo u sebe. Neće nam biti lako, ali ulaskom u polufinale dobili smo novi elan i motiv tako da ćemo sigurno pronaći novu energiju,' izjavio je Zlatko Dalić na press konferenciji ove nedjelje pa dodao:

'Odigrali smo dvije utakmice po 120 minuta, jako smo se potrošili. Utakmica je već za tri dana, pa je to problem sigurno. Pokušat ćemo odmoriti igrače, vidjeti koji mogu i naći najbolje rješenje.'

Dalić je priznao da su mu svi nogometaši umorni, a neke muče i ozljede pa bi moglo biti promjena u sastavu u dvoboju u srijedu u Moskvi.

'Ovo je za nas veliki uspjeh, što smo ovdje gdje jesmo. Mnoge reprezentacije koje su bolje od nas po renkingu su već doma. Ovo je za nas sjajno. Ako ćemo uspjeti zaustaviti englesku reprezentaciju, tako bogatu i jaku, to će biti još bolje. Da je nama novaca koliko vama, gdje bi nam bio kraj,' odgovorio je izbornik engleskim novinarima pa pohvalio njihovu izabranu vrstu:

'Iznenadili su potentnošću. Momčad su koja igra s najviše okomitih lopti i dubinskih proigravanja. Jako puno trče i mislim da je izbornik napravio dobru stvar uvodeći mlade igrače. Igra se puno bazira na prekidima i tu su jako opasni. Nemaju izrazitih slabosti, pokazuju veliku kvalitetu i bit će za nas težak protivnik.'

Izbornik je demantirao priče da su Strinić i Mandžukić završili u bolnici. Za Rakitića i Modrića je pak zaključio da su možda i najbolji tandem u sredini terena na svijetu, a najvažnija mu je sreća koju su on i igrači dali posljednjih tjedana navijačima.

'Mi igramo za obične ljude kojima je hrvatska reprezentacija doručak, ručak i večera. Ovih 25 dana cijela Hrvatska zaboravila je sve svoje probleme i nedaće, navija i veseli se. To nama mora biti ponos i čast da smo donijeli pozitivu u zemlju. Daj Bože da se nešto pomakne nakon ovog na bolje i da se ta pozitiva nastavi. Nogomet je samo jedan dio toga, jedan pokretač. Hvala svima na podršci, zbog njih ne smijemo stati,' zaključio je na kraju sve popularniji hrvatski strateg.