FIFA_SP_2018.svg

zanimljiva anegdota

Španjolci o Rakitiću: Heroj nacije, a prije je pucao penale gore od svekrvinog psa!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 08.07.2018 17:26
  • Objavljeno 08.07.2018 u 17:26
Bionic
Reading

Dnevnik Marca prisjetio se zabavne anegdote iz prošlosti Ivana Rakitića koji nije oduvijek bio na glasu kao vrhunski izvođač penala...

Naš 30-godišnji reprezentativac proživljava jednu od najboljih sezona u karijeri. Bio je najkorišteniji igrač kod Ernestea Valverdea u Barceloni i osvojio je Primeru te Kup kralja, a s Hrvatskom se plasirao u polufinale Svjetskog prvenstva.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zabio je Rakitić gol Argentini, a protiv Danske i Rusije realizirao je ključni udarac s bijele točke koji je donio Dalićevoj izabranoj vrsti prolazak dalje pa nije ni iznenađenje da ga cijeli svijet vidi kao jednog od ključnih igrača Hrvatske na SP-u u Rusiji.

U Španjolskoj gdje je već godinama priznata zvijezda najugledniji sportski dnevnik Marca objavio je zanimljiv članak pod naslovom 'Rakitić: od pucača penala goreg od psa svekrve do dvostrukog heroja Hrvata'.

U njemu se prisjeća mlađih Ivanovih dana u kojima nije bio na glasu kao vrhunski izvođač udaraca s bijele točke, a promašaj protiv Raya prije četiri godine doveo je do famozne usporedbe.

'Nakon promašaja penala svekrva mi je poslala fotografiju svog psa i rekla da on bolje puca penale od mene,' svojedobno je izjavio Rakitić.

Sada je bez sumnje svekrva promijenila mišljenje, kao i španjolska javnost, no teško da će u Primeri dobiti priliku pucati s bijele točke dok god je Lionel Messi u Barceloni...