ČERVAR SE RAZLJUTIO

'Da sam viši, nalupao bih Kopljaru guzicu'

22.01.2010 u 17:47

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, unatoč pobjedi protiv Ukrajine i osiguranom plasmanu u drugi krug, u petak nije bio popustljiv prema svojim igračima. Nije ih razapinjao, ali upozorio je na nedostatke

Jutro poslije obično je pametnije, no Lino Červar ni u petak nije mogao mirno prihvatiti da su se igrači u utakmici s Ukrajinom mučili. Prvi koji je bio na piku jest visoki Marko Kopljar:

'Kopljaru sam dao toliko kredita, a on ništa. Ma da nisam tako mali rastom, nalupao bih Kopljaru guzicu. Dao sam mu toliko kredita, a on nije pokazao nimalo poduzetnosti, borbenosti. Moram ga nekako probuditi jer kredit mu je pri kraju, zbog njega momčad ne smije trpjeti.'

Oštar je bio i prema Ivan Čupiću i Domagoju Duvnjaku.

'Čekam Čupića, ali čekam i boljeg Duvnjaka. To nije kritika, ali moraju početi igrati kao što su igrali prije. Njihova nam pomoć itekako treba. Duvnjak se mora nametnuti i svojem treneru u HSV-u, kod kojeg igra po desetak minuta', oštar je bio izbornik Červar. I protiv igrača, ali i protiv sudaca.

'Digao sam glas protiv sudačke nepravde. Ali što, ni jedna rečenica nije izašla u službenom glasilu EP-a. Znači kao da nisam ništa ni rekao. Ne želim ulaziti u polemike sa sucima, to nije dobro. Ionako su nas uzeli na zub. Ali opet, pa ne smijemo šutjeti i trpjeti nepravdu', zaključio je Lino.