ZATRAŽIO RASKID UGOVORA?

Cvjetićanin potvrdio: Netsi žele našeg Bogdanovića odmah!

23.05.2012 u 14:46

Bionic
Reading

Ako se reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović u ljeto priključi Netsima, postat će 13. Hrvat koji je zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi

Iako bivši košarkaš Cibone – iz koje je otišao na NBA draft - Bogdanović žarko želi već ovoga ljeta napustiti redove turskog Fenerbahçea i preseliti u Sjedinjene Američke Države, točnije Brooklyn Netse, otkupna klauzula mu to najvjerojatnije neće dozvoliti.

Naime, naš je košarkaš neposredno prije NBA drafta prošle godine potpisao trogodišnji ugovor s istanbulskim klubom koji, navodno, sada želi raskinuti. Razlog su Brooklyn Netsi, njegov klub u NBA ligi koji na njega polaže prava.

'Bogdanović je navodno tražio da mu se raskine ugovor za iduću sezonu kako bi se predstojećeg ljeta mogao pridružiti Netsima. Međutim, Fenerbahçe ga je skupo platio i ne vidim što bi se trebalo dogoditi da na to pristane', rekao je Emiliano Carchia, novinar za košarkašku internetsku stranicu Sportando.

Rođeni Mostarac Bogdanović (1989, 202 cm) navodno ima s turskom momčadi ugovor od milijun eura godišnje, a poznato je kako NBA može po pravilima maksimalno platiti 500 tisuća dolara, a ostatak plaća igrač.

Glavni skaut Netsa za Europu Danko Cvjetićanin za tportal.hr je potvrdio kako Netsi 'Bogdanovića žele što prije'.

'U Netsima se sve radi na tome da se Bojan odmah dovede i sve je u rukama njegovih menadžera. Glavni menadžer Netsa Billy King ne želi ništa napraviti na silu, ali je sasvim jasno kako je Bojan igrač kakav treba Netsima', rekao je Cvjetićanin.

Bogdanović: Ostajem u Turskoj!

Bojan Bogdanović trenutačno se odmara u Mostaru. U kratkom telefonskom razgovoru kazao nam je da od odlaske preko bare zasad nema ništa, no u budućnosti...

'Imam joj dvije godine ugovor s Fenerom i zasad sigurno ostajem u Turskoj. Naravno da bih volio zaigrati u NBA ligi, no mlad sam i za mene još ima vremena. Godi mi interes tako velikog kluba kakvi su Netsi, no ponavljam, moji kratkoročni planovi zasad su vezani samo uz klub s kojim imam ugovor.'

'Sve se radi u suradnji s klubom. Ako Bojana nećemo uspjeti dovesti ovoga ljeta, dovest ćemo ga sljedećeg. Obostrani interes postoji, no treba poštovati odluku njegovog kluba koji – koliko čujem - ima puno većih problema. U svakom slučaju, o Bojanu već sada svi u Netsima imaju jako lijepo mišljenje, a zasluge za to svakako ima i Dražen Petrović koji je bio miljenik navijača Netsa', dodao je Cvjetićanin.

S obzirom na to da Cvjetićanin iza sebe ima dugu u i uspješnu košarkašku karijeru, zanimalo nas je kako bi se Bogdanović mogao snaći u momčadi Netsa.

'Mislim da bi se vrlo brzo mogao adaptirati jer dolazi kod trenera (Avery Johnson) koji voli radnike i koji voli ambiciozne igrače. Svojim stilom igre Bojan može napraviti puno pozitivnog u NBA-u jer je polivalentan igrač koji dobro barata loptom, ima sjajnu leđnu tehniku i što je najvažnije napreduje iz sezone u sezonu. Mislim da će ostvariti uspješnu NBA karijeru.'

SVI HRVATI U NBA-u
1989-93. Dražen Petrović (Portland, New Jersey)
1990-92. i 1996-99. Stojko Vranković (Boston, Minnesota, L.A. Clippers)
1993-97. Dino Rađa (Boston)
1993-06. Toni Kukoč (Chicago, Philadelphia, Atlanta, Milwaukee)
1994-98. i 1999-01. Žan Tabak (Houston, Toronto, Boston, Indiana)
1998-05. Bruno Šundov (Dallas, Indiana, Boston, Cleveland, New York)
2000-03. Dalibor Bagarić (Chicago)
2002-08. Gordan Giriček (Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia, Phoenix)
2003-06. Zoran Planinić (New Jersey)
2004-06. Mario Kasun (Orlando)
2006/07. Damir Markota (Milwaukee)
2008-10. Roko Leni Ukić (Toronto, Milwaukee)

Bojan Bogdanović u dresu Fenerbahçea